V.V. Opende D2 pakt tijdens “lichtwedstrijd” de volle buit

Op deze doordeweekse donderdagavond stond voor de Peenders weer een echte derby op het programma. De Peenders werden in Surhuisterveen verwacht om het daar op te nemen tegen de Feanstars D3. Een herhaling van een paar weken geleden toen beide teams, overigens toen bij natuurlijk licht op het zelfde veld, ook al tegen over elkaar stonden. Toen voor de beker, nu voor de competitie.

Ondanks dit “nuvere” tijdstip voor deze wedstrijd waren de trouwe supporters en nieuwe volgers van dit Peender groepje weer volop aanwezig. Zij zagen een goed startend Feanstars in de eerste minuten een tweetal goede kansen om zeep helpen. De Peenders hadden dit, op basis van de eerder gespeelde bekerwedstrijd, niet verwacht en keken elkaar even verbaasd aan. Wat is dit nu?? Direct werd er een tandje bijgeschakeld en uit de eerste de beste kans was het raak voor de Peenders. Hierna waren er nog een aantal flinke kansen, maar paal, lat en keeper stond meer Peender succes in de weg. Kort voor de rust werd vanuit een hoekschop dan de voorsprong eindelijk verdubbeld.

Met een 0 – 2 op het bord in het voordeel van de Peenders werd de kleedkamer opgezocht. Tijdens de rust begonnen de boys zelf over hetgeen wat beter moest in de 2e helft. Mooi om te zien hoe deze groep steeds meer en beter een wedstrijd “leest”. Unaniem waren ze overigens niet, maar in het kort kwam het neer op:

“Elkaar beter aanspelen, meer laag over de grond en in een hoger tempo. Dan komen de kansen en goals vanzelf”

In de 2e helft waren de Peenders wederom sterker. Waar voor rust met moeite werd gescoord, ging het in de 2e helft beter. Nog altijd niet het voetbal wat we, en eigenlijk al een beetje als de standaard hanteren, hebben gezien van de heren en nog steeds wat te onstuimig. Hierdoor werd het niet altijd even goed uitgespeeld, maar de doelpunten vielen uiteindelijk wel. Na de 0 – 3 was de tegenstand gebroken en werd de voorsprong steeds verder uitgebouwd. Uiteindelijk stapten de Peenders met een ruime 7 – 0 overwinning van het veld.

Ook de 2e onderlinge derbystrijd werd dus ruim in het voordeel van de Peenders beslist. De Peenders handhaven zich hiermee in de bovenste regionen en kunnen afwachten wat de concurrentie doet. Volgende week strijden de boys voor een plek in de volgende ronde van de beker. Zij nemen het dan op in Roden tegen de lokale helden van ONR D3.

De Peender goals werden vandaag gescoord door Albert Nijboer (3x) Roan Alssema (1x) Carst Overwijk (1x) Collin Piersma (1x) en Sander Doetjes (1x)