V.V. Opende C1G rijdt niet voor niets naar Ljouwert.

Vandaag de eerste van de vier uitwedstrijden die gespeeld moet worden in de friese stad. Lac Frisia was nu de tegenstander en er moest gespeeld worden in de middag. Dit kwam voor een aantal Peender Boys niet verkeerd uit, want zij waren de vrijdag naar de teenage geweest. Maar afwachten dus of dit in het veld ook te zien zou zijn.

De jongens kregen vandaag een iets andere opdracht mee dan in de vorige wedstrijden en ook de opstelling was op een aantal plekken veranderd. De belangrijkste opdracht was zorgen dat jullie binnen tien minuten op een 2-0 voorsprong staan, en hoe dat gebeurt maakt niet uit als nu de goals maar eens gemaakt worden in het begin van de wedstrijd. Na de aftrap van Frisia lieten de boys al snel zien dat de opdracht begrepen was. Volop strijd en het balletje werd lekker rond gespeeld. Na 7 minuten was het raak de 1-0 lag in het net en dit was de beloning op het fantastische spel wat de boys lieten zien. Helaas viel de 2-0 pas na 20 minuten maar dit was nu niet belangrijk. Er werd lekker snel getikt en hierdoor kwamen er meer kansen. Jammer genoeg was de eind pass niet altijd goed en moet ik er ook bij vermelden dat de keeper ook lekker fanatiek was. Waar een 5-0 ruststand op het bord had moeten staan was deze nu 3-0 voor de readsjes ut de Peen. In de rust kwamen de vragen al van de jongens of de taken goed uitgevoerd waren en werd er ook nog even gevraagd of de 2-0 binnen de tien minuten was ? Helaas niet maar met het vertoonde spel was dit ook niet erg. Nog even snel de gemiste kansen benoemd en de nieuwe opdracht voor de tweede helft uitgelegd en de break was alweer ten einde. Het doel was om vanuit de aftrap over links de aanval op te zetten en gelijk te scoren. Helaas werd er op links balverlies geleden en ging deze actie in rook op. Alleen dachten de Peender boys daar anders over, de bal werd snel veroverd en de aanval werd opgezet over de rechterkant. En warempel alles klopte precies alleen was het via de andere kant, de voorzet kwam en de Peender spits wist hier wel raad mee en schoot de bal in 2e instantie achter de keeper, 4-0. Of dat de tegenstander nu wakker had gemaakt of dat Opende het wel goed vond, er werd niet meer slim gespeeld en Frisia drukte Opende terug richting eigen goal. En als je dan meerdere corners tegen krijgt, weet je al dit gaat mis we zijn de regie kwijt. En ja hoor een bal valt in de 16 voor een speler van frisia en wordt goed binnen geschoten. Zo staat er 1-4 op het scorebord en dit is ook gelijk de einduitslag. Aan de hand van de kansen hadden we met minimaal 8-0 moeten winnen. Maar ja als je snel scoort en ook nog goed voetbal laat zien kun je niet alles hebben. Nu is de vraag natuurlijk; komt deze overwinning door het snelle scoren in de begin van de wedstrijd en de fantastische inzet, of moeten de jongens elke week naar teenage ? We zullen het volgende week zien als we thuis spelen in de beker tegen Grijpskerk, en dan zonder een teenage avondje.