Wedstrijd verslag Opende 1 - Drogeham 1

Drogeham op alle fronten afgetroefd door Opende

Afgelopen zaterdag stond voor Opende de eerste oefenwedstrijd van het seizoen 2018-2019 op het programma. De wedstrijd zou in Drogeham plaatsvinden, maar door de droogte werd er uitgeweken naar de Peender arena.
De groundsman en de MOP-ploeg hebben de hele zomer gesproeid en de velden goed verzorgd. Dit is dan ook terug te zien in magistrale groene grasmatten in ´de Peen´ en al werd er voor deze oefenwedstrijd uitgeweken naar het trainingsveld, ook deze ligt er geweldig bij.
De equipe van Marcel Hiemstra is een volle week in training en starten fris en frivool aan de wedstrijd. Met name Daan Vlastuin was in de eerste helft een plaag voor de Hamster verdediging. Helaas stond het vizier van de voorwaartsen de eerste helft nog niet op scherp. Wel wist Jarno Westerhof in de eerste helft de score met een verzilverde penalty te openen en hiermee het veldoverwicht ook in een voorsprong uit te drukken.
Was het in de eerste helft al eenrichtingsverkeer, in de tweede helft werd het klasse verschil nog meer uitgedrukt en mocht Drogeham nog van geluk spreken dat het ´voor speelbal´ spelen niet verder in de score werd uitgedrukt dan de uiteindelijke 6-0 uitslag.
In de tweede helft schakelde Opende over van een 4-4-2 opstelling naar een 4-3-3 en dit had veel flitsende aanvallen, snelle balveroveringen en spelverplaatsingen op de helft van Drogeham tot gevolg. Siemon Kuperus, Daan Vlaastuin, Edwin Elzinga, nogmaals Westerhof en Ids Kuperus waren het die in de tweede helft die wisten te scoren.
Drogeham wist hier niks tegenover te stellen en werd dan ook op alle fronten afgetroefd. Voor Opende was er voor debutanten Cato de Boer en Siemon Kuperus een soeverein optreden. Beide youngsters zijn teruggekeerd op het oude nest en lieten zien dat ze dit jaar een welkome versterking zullen zijn in de jonge Peender selectie.
Aankomende dinsdag vervolgt Opende zijn oefencampagne. Dan is om 19.30 uur Friese Boys de volgende tegenstander in de Peender Arena.
De derde wedstrijd in een week tijd in Opende is er één om het ´echhie´, wanneer Kollum aanstaande zaterdag om 14.30 uur op bezoek komt voor de bekeraftrap van dit seizoen.