JO9-2 wint na voortreffelijke eerste helft van de beren van Drachten

In de tweede wedstrijd na de winterstop moesten de ‘youngsters’ het opnemen tegen Drachten JO9-4. Al voor de wedstrijd begon bleken deze heren stuk voor stuk een maatje groter. De coaches Oostra (vervanger van de druk studerende Spa) en Klaver pasten het strijdplan hier op aan en we zouden proberen met onze technische vaardige spelers om het balletje het werk te laten doen en niet in de duels te komen. “Lekker blijven tikken”, was het gehoorde advies.

En het moet gezegd. De jongens en meid staken goed van wal. Meteen werd de druk naar voren gezet en hierdoor kwamen de beren van Drachten niet aan voetballen toe. Opende wist met frivool spel de ene na de andere leuke aanval, over veelal meerdere schijven, op te zetten en dit resulteerde in een daverende 1-5 ruststand.

Eervolle vermelding hierbij was dat Opende op alle manieren scoorde. Met het hoofd, met de knie en er werd zelfs ook (weer) een kopbal aan de doelpuntenreeks toegevoegd.

In de rust was coach Klaver dan ook lovend over zijn team en het was de bedoeling dat we dit goede spel ook in de tweede helft zouden voortzetten. De boog kan niet altijd gespannen zijn en daarom werd er de tweede helft nauwelijks vanaf de zijkant gecoacht. Het team mocht zelf de oplossingen bedenken en de teamformatie aanhouden.

Opende wist hierbij nog uit te lopen naar 1-6 en vanuit de veilige haven liet men daarna de teugels los en mocht Drachten ook hun talenten laten aanspreken. Verder dan 4-6 kwam Drachten echter niet en hierdoor wist de promovendus een eerste en terechte overwinning te behalen in de derde klasse.

De komende week staat er een beker-/ inhaalprogramma op het programma. Of de KNVB dit paasweekend ook nog een wedstrijd inplant in nog even afwachten.

Spelers JO9-2: Ruben Spa, Milan Klaver, Lieke Helmhout, Hendrik Vlastuin, Lars Oostra, Finn van der Veen en Sem Bos

Peender goals kwamen deze x van: Ruben (1x), Milan (4x) en Finn (1x).