VV Opende blijft voor zevende achtereenvolgende wedstrijd ongeslagen

Opende heeft aan de wedstrijd tegen Haulerwijk een puntje over gehouden (2-2) en blijft zich hierdoor in de top van de vierde klasse melden.

Haulerwijk liet gedurende de gehele wedstrijd zien over een prima voorhoede te beschikken. De gelouterde Janus Pol en Patrick Hilhorst waren een voortdurende plaag voor de achterhoede. Echter liet diezelfde achterhoede, met als sluitpost keeper Eppie Pijpker ,zien dat ze niet van plan waren om deze spelers het gemakkelijk te maken.

Pol wist uiteindelijk tweemaal uit een standaardsituatie te scoren,  Een vrije trap schoot hij magistraal binnen en een penalty wist hij in de rebound te verzilveren. In de rest van de wedstrijd waren de achterhoede en keeper Pijpker de meerdere over deze prima spitsen.

Opende trad deze middag aan zonder sterkhouder Jarno Westerhof en net voor rust moest het ook nog eens Cato de Boer aan de lijst met geblesseerden toevoegen. De breedte van de selectie maakt het mogelijk dat Opende dit verlies op kan vangen en aan de hand van een excellerende Erwin Henstra bleek Opende goed mee te kunnen met de iets te laag geklasseerde Haulerwijksters.

In de eerste helft wist Arnold Oosterbaan op goed aangeven van Henstra de 1-1 binnen te knikken en in de tweede helft was het dezelfde Henstra welke binnen de beruchte lijnen onreglementair werd gevloerd. De penalty werd verzilverd door Siemon Kuperus.

In de slotfase van de wedstrijd werd het massaal opgekomen publiek opgevrolijkt met prachtige momenten. Eerst was het Henk Veenstra welke uit een volley nipt over schoot. Wietse Eringa testte het aluminium en Arnold Oosterbaan vond met een halve omhaal de uitblinkende keeper van Haulerwijk op zijn weg. In dezelfde slotfase liet Pijpker zien dat ook hij uit het goede keepershout gesneden is en wist hij Pol en Hilhorst het scoren te beletten. Met het 2-2 gelijke spel kon dan ook een ieder leven en hierdoor blijft Opende zich in de top van de vierde klasse melden,

Voor volgende week staat De Lauwers (uit) op het programma. In de komende week hoopt trainer Hiemstra dat de ziekenboeg weer wat leger wordt, al weet hij dat de selectie voldoende niveau heeft om enkele tegenvallers binnen het team op te vangen. Dat wetende is wellicht ook wel weer de overwinning van de afgelopen wedstrijd.