C's Opende niet onder de indruk van rugbyspel Veenwouden

De laatste uitwedstrijd van het seizoen moest gespeeld worden tegen Veenwouden. Door blessures en het uitlenen van spelers aan de B's waren er vandaag 4 spelers van de D1 die in de basis starten tegen de C1 van Veenwouden. Veenwouden ging nogal wild van start en Opende had hier niet snel een antwoord op. Wat we ook probeerden om het voetballend op te lossen lukte niet tegen deze, het leek wel op hol geslagen blauw witten. De verdienste van Veenwouden was dan ook een 3-1 voorsprong, waarbij we wel moeten vermelden dat de goal van Opende een prachtige aanval was (mooie pass Patrick en schitterende goal Jelle) en dat de derde goal van Veenwouden uit een vrije trap kwam die op de 16 meter cadeau was gegeven door de matig fluitende arbiter. Net voor de rust was Daan gearriveerd en met de inbreng van deze speler kwam er onrust in de verdediging van Veenwouden waardoor Patrick en Marnick ruimte kregen om te voetballen. Tijdens de rust even tijd om de boys even wat uitleg te geven en voor de tweede helft was rust in het spel belangrijk. Doordat we de eerste helft als gekken door het veld heen vlogen kregen zij de kansen. De tweede helft was duidelijk zichtbaar dat de boodschap begrepen was en met rustig en af en toe zeer verzorgd voetbal was het Opende wat constant aan de bal was. Opende was steeds de aanvallende ploeg maar met dubbele dekking en vasthouden kregen onze Peenders geen ruimte om doeltreffend af te ronden. Toch maakte Opende de 3-2 uit een terechte penalty en kansen op de 3-3 kwamen er genoeg, maar de bal wilde er weer niet in. Met twee armen om onze spelers heen werden de spitsen van Opende tegen gehouden en lukte het dan nog niet dan maar een keer neerleggen en zo kwam het einde van de wedstrijd inzicht. Teleurstelling voor de Peender boys, 45 minuten lang de betere ploeg maar door het onsportieve spel van de tegenstander niet meer de kracht om de kansen er in te schieten. En wat we de laatste seizoenen in de regio Friesland al vaker hebben meegemaakt dat de tijd daar sneller gaat of dat er andere regels gehanteerd worden. Na 31 speelminuten in de tweede helft floot de arbiter voor einde wedstrijd en had Veenwouden de drie punten binnen. Wederom hebben de boys laten zien dat ze 70 minuten lang strijd kunnen leveren en gezien het spel en de kansen het meeste recht op de overwinning hadden.