Opende D2 kan de stijgende lijn niet vasthouden!!!

Na 2 wedstrijden op rij op vreemde bodem waren de Peendermantsjes weer eens te bewonderen op de eigen velden. Tegenstander WTTC D2 kwam op visite en zij waren gebrand op eerherstel. Vorige week moesten zij hun 1e nederlaag slikken in deze competitie en in de najaar competitie hielden de Peenders de punten in eigen huis tegen de gasten van vandaag. De Peenders daarentegen kennen een stroeve herstart van het seizoen en pakten pas vorige week de eerste “3-punter” en willen de stijgende lijn van de afgelopen week graag doortrekken in deze wedstrijd.

Het publiek zocht inmiddels hun plaatsje in de zon langs de lijn in afwachting van de aftrap. De gasten waren vandaag in het begin het meest aanwezig, maar ook de Peenders lieten zich niet onbetuigd. Al snel bleek dat beide teams weer lekker aan elkaar gewaagd zijn en dat details vandaag het verschil zouden maken. Ondanks dat WTTC al een paar maal zeer gevaarlijk door waren gekomen, waren het de Peenders die op voorsprong kwamen. De keeper kon het afstandsschot niet klemmen en Jesse was er als de kippen bij om dit buitenkansje binnen te schieten. Lang konden de Peenders echter niet genieten van deze voorsprong, want na wat defensief geschutter bij de Peenders was het WTTC dat binnen de minuut alweer langszij kwam.

De Peenders hadden vandaag erg veel moeite met de snelle voorwaartsen van WTTC en al vlot wisten de gasten andermaal te profiteren van wat twijfelend ingrijpen door de Peender defensie. De Peenders moesten dus in de achtervolging en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Nog voor rust werd de opgelopen schade deels gerepareerd en kwamen de Peenders langszij.

Tijdens de limobreak werd in “duidelijke woorden” aangegeven dat het allemaal wel een tandje feller mag vandaag. De boys knikten braaf en beloofden beterschap.

Het moet gezegd worden, het spel was in de 2e helft wat beter dan in het eerste bedrijf. De Peenders hadden meer overwicht maar wisten het defensieve blok van WTTC niet slopen. Echte hele grote uitgespeelde kansen wisten de boys niet creëren en bleef het eerst bij een paar speldenprikjes. Achterin was het voor de Peenders nog steeds opletten geblazen. De spitsen van WTTC waren na de limobreak nog minstens net zo snel en een aantal malen kwamen ze er goed doorheen. Een diepe bal werd net op tijd door Wopke geraakt, maar uit de kluts rolde de bal voor een WTTC been en deze maakte geen fout en prikte de bal binnen. Met nog 15 minuten te gaan keken de Peenders tegen een 2 – 3 achterstand aan. De Peenders probeerden het wel, maar moesten toch ook nog steeds rekening houden met de counter. Uit 1 van de snelle counters zag de goed leidende Tije de Boer een terechte strafschop. Een aantal Peenders grepen al vertwijfeld naar hun hoofd met de gedachte dat het met een eventuele 2 – 4 wel heel erg lastig zou worden. Maar bij de Peenders staat een echte penalty killer op de goal, want zoals al vaker deze jaargang, wist Wopke ook deze penalty overtuigend uit zijn goal te houden. De Peenders kregen nog wel een paar goede mogelijkheden, maar wisten het net niet meer te vinden. In de eerder gespeelde wedstrijd was het score verloop tot en met de 2 – 3 exact hetzelfde. Waar het toen lukte om het nog om te buigen naar 4 – 3 wou het dit keer niet lukken. Zodoende moest vandaag de tegenstander gefeliciteerd worden met de, in mijn ogen, terechte overwinning.

Vanuit de grote supportersgroep / derde colonne druppelen inmiddels wat “kritische” geluiden richting de coach. Het lijkt er op dat, wat deze groep voor de winter zo kenmerkte, het felle en de onverzettelijkheid wat weg is. Op de vraag krijg je deze groep weer op die manier aan het voetballen was het antwoord alla Hiddink “Natuurlijk, alleen hoe weet ik (nog) niet”

Volgende week tijdens het paasweekeinde worden de Peenders in Zuidhorn verwacht.