Opende JO9-3 start uitstekend aan de competitie

Na een prima generale wist Opende woensdagavond een uitstekend vervolg te geven aan de prille seizoensstart en de eerste competitiewedstrijd thuis tegen De Feanstars overtuigend met 13-1 te winnen.

Voor de wedstrijd weer even de bespreking en wat is het al mooi dat de jongens zelf al aangeven hoe we starten: “Jurre op doel, twee verdedigers daarvoor, drie middenvelders (met twee daarvan met krijt aan de schoenen) en één diepe spits”. Het zit er nu al in en dan hoeft de coach alleen de poppetjes nog maar te benoemen.

Opende startte goed en na een prima eerste helft kon de limonade opgezocht worden met een 5-1 voorsprong.

In de rust werden de puntjes nogmaals op de i gezet en de tweede helft was er eentje uit het spreekwoordelijke boekje. Veel druk op de tegenstander, de ene aanval en goal nog mooier dan de andere en wat is het dan al genieten van deze youngsters.

De verdedigende organisatie stond als een huis en ook met het doorwisselen weten de jongens elkaars plekje goed over te nemen. Na de wedstrijd kon de balans worden opgemaakt en kwam een 13-1 uitslag uit het ‘turfwerk’ naar voren. Een uitstekende prestatie tegen een team waar deze jongens normaliter zeer aan gewaagd zijn, maar deze keer kwamen de sportieve Feanstars er nauwelijks aan te pas en dat was volledig de verdienste van Jong Onder 9 team 3.

Aanstaande zaterdag wacht de tweede competitiewedstrijd in en tegen Zuidhorn.

Spelers: Jurre de Bruin, Silas Mulder, Wouter Agsteribbe, Ruben Spa, Milan Klaver, Levi de Wit, Finn van der Veen en David Graansma.

Peender goals kwamen deze x van: Finn, Milan (3x) , Wouter (2x), Ruben, Silas (2x) en Levi (4x).

Speler van de Week: Silas Mulder (In zijn tweede wedstrijd ooit al meteen tweemaal scherpschutter en een ware plaag voor de tegenstander!)