Zuidhorn JO9-6 in de vrieskou niet opgewassen tegen JO9-3

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen de groenen van Zuidhorn op het programma. Zuidhorn had voor deze wedstrijd alles uit de kast gehaald en de vriezers open laten staan. Bij een temperatuur van -2 en de ijsrijp nog op het veld werd er door Opende afgetrapt.

Zuidhorn bleek de eerste helft best aardig mee te kunnen komen en keeper Jurre mocht in de eerste helft dan ook al enkele malen in actie te komen. Opende wist echter met enkele snelle aanvallen al gauw een voorsprong te behalen die niet te overbruggen was. Bij rust stonden de roodwitten met 1-4 voor.

Tijdens de limobreak wees de trainer de jongens er nog eens op om het veld extra breed en lang te houden. Door de vrieskou werd er 8 tegen 8 gespeeld en het veld was wel heel klein voor al deze spelers. Het was dan ook aan onszelf om het groot te houden. Al snel in de tweede helft werd het verschil op vier doelpunten gebracht, daarna gaf Zuidhorn met twee tegendoelpunten nog wat tegengas, maar het laatste woord was weer aan onze Peendermantsjes. Met twee goals werd uiteindelijk een prima 3-7 overwinning behaald.

Snel mochten de jongens onder de warme douche en deze kunnen de jongens over twee weken nog eens ontvangen. Een ‘extra warme’ douche ligt dan in het verschiet, want mochten de mannen dan winnen, dan mogen ze zich ‘KAMPIOEN’ noemen van de ‘fairplay-competitie’ en zal op 26 november niet alleen sinterklaas en zijn pieten op de jongens wachten, maar zal er ook nog een rondrit door Opende op het programma staan. Eerst moet er dan thuis om 9.00 uur gewonnen worden van Zuidhorn JO9-10. KOMT ALLEN OM DE JONGENS TE ONDERSTEUNEN OP WEG NAAR HET KAMPIOENSCHAP.

Spelers JO9-3: Wouter Agsteribbe, Silas Mulder, David Graansma, Ruben Spa, Milan Klaver, Colin Hiemstra, Levi de Wit, Chris Pool en Jurre de Bruin

Peender goals kwamen deze x van: Levi (3x), Milan (2x), Colin (1x) en Silas (1x).

Speler van de Week: Wouter Agsteribbe: Speler die op meerdere posities inzetbaar is. Deze maal de hele linkerkant bestrijkend, maar ook al als keeper ingezet en daarmee multifunctioneel inzetbaar!