Opende JO17-1 komt goed uit de winterslaap!!!

Nu we het zaalvoetbal weer hebben gehad, mogen we weer vol gas op het veld. Nieuwe ronde, nieuwe kansen!!! Zo ook voor de boys, want via de KNVB hebben we een compleet nieuwe competitie met ploegen waar we niet vaak tegen spelen. De lokale helden van Veenwouden, Birdaard, Oudehaske, Terschelling en Irnsum zullen op korte termijn kennis maken met de Peender dadendrang.

De boys werden vandaag in Irnusm verwacht waar de lokale helden van de JO17-1 voor de nodigde tegenstand zouden zorgen. Ondanks de overvloedige regenval van de dagen ervoor was het veld prima bespeelbaar, maar de harde wind maakte het er niet makkelijker op vandaag.

Rommelige eerste helft…

Na een solide warming up werd kort voor 14.00 uur afgetrapt door de Peenders. Waar er anders vaak het gas er vol op gaat, was het vandaag nogal wat onwennig. Van beide zijden was het aftasten en duurde het even voordat de eerste vlot lopende aanvallen op de mat werden getoverd. Wellicht had de wind hierin ook nog een bepalende factor, maar van beide kanten kwam het voetbal wel erg moeizaam op gang. Wel was daar ineens de thuisploeg die de eerste de beste kans uit de kluts achter Ray wist te krijgen. Toch wel even een domper…

De boys bleven gedurende de 1e helft worstelen met de wind, de tegenstander en hun zelf. Beide coaches waren al druk aan het overleggen hoe er in de rust ingegrepen moest worden toen zomaar uit het niets de gelijkmaker viel. Vanuit een hoekschop was Rik als eerste bij de bal en tikte beheerst binnen. Zodoende kon er met gelijke stand de kleedkamer opgezocht worden.

Doelpuntrijke 2e helft…

Tijdens de break werden er even wat aandachtspunten besproken. Met her en der een positie wisseling en een fris poppetje erin werden de boys weer naar buiten gestuurd om het beter te doen dan in de 1e helft.

Blijkbaar had men het allemaal goed onthouden, want al snel ging het de Peender kant op. Na een vlotte aanval was het Sander die iets te hardhandig werd opgevangen in de 16 en daarmee een strafschop verdiende. Deze werd beheerst binnengeschoten en een paar minuten later werd de marge al op 2 gebracht. Na een knappe rush en goed doorzetten was het Sierd die Eise een niet te missen kans bood. Zodoende werd in een kort tijdbestek de voorsprong gepakt en leken de boys op weg naar een gemakkelijke overwinning. Maar achterin viel er even een gaatje en kwam Irnsum gevaarlijk door. Glijdend ging de bal van voet, in het gezicht en via de paal uit het doel. Onderweg schijnt de bal ook ergens een Peender hand beroerd te hebben en zodoende werd de bal op de stip gelegd. Even raakten de gemoederen hierover nogal verhit, maar na wat koud water was de boel snel gesust. Irnsum schoot de pingel binnen en dacht terug te zijn in de wedstrijd, maar direct vanaf de Peender aftrap werd de marge al weer hersteld. Eise werd de diepte ingestuurd en alleen voor de keeper maakte hij geen fout. Dit tikkie kwam de thuisploeg niet meer te boven en uiteindelijk liepen de boys gemakkelijk uit naar een 6 – 2 voorsprong die ook nog wel iets hoger had kunnen uitvallen.

Goeie start…

Kortom, tevredenheid troef zou je zo zeggen. Maar nog tijdens de terugreis kwam er al het bekende opbeurende appje van de “har(ry)de kern”: “Voortaan direct maar vastbijten in de wedstrijd, anders kom ik nog een keer met de hond bij jou langs…”

Komende zaterdag gaan de boys er vol voor om deze start een goed vervolg te geven. Dan staat de 1e thuiswedstrijd van 2019 op het programma en zijn de lokale helden van Birdaard JO17-1 de tegenstander. Uiteraard rekenen de boys weer op veel support langs de lijn!!!