35+ 2 schrijft geschiedenis

Vrijdagavond was het ‘finest hour’ voor de equipe van coach Hamberg. In Augustinusga moest er op de laatste competitieavond nog een drietal punten aan het totaal worden toegevoegd om zich de eerste 7-7 kampioen in de 35+ competitie van Opende te kunnen noemen.

Het bleek een hele toer om 7 fitte spelers op papier te krijgen en gelukkig werden  ‘Wheellie’ uit 35+1 en Jornt Halma bereid gevonden om de gekrompen selectie te versterken.  In Rottevalle trof Opende de eerste tegenstander en kon het aan de bak. De balvaste Rottevalsters bleven compact voetballen en waar 35+2 anders altijd zo trefzeker is werd er in deze wedstrijd niet gescoord. Kansen waren er zat, maar het vizier stond niet op scherp, paal en lat stonden in de weg en keeper Borger was een flinke sta in de weg. Rottevalle had aan één uitval genoeg en was wel trefzeker en de wedstrijd werd verloren met 0-1.

“Het zal toch niet”, even zag men de twijfel binnen de selectie.  Het kampioenschap lag in het verschiet, maar toch kwam er ineens druk op te staan. De tweede wedstrijd moest men het opnemen tegen het versterkte ASC. Opende greep de tegenstander bij de keel en wederom werden er flink wat kansen gecreëerd, maar in eerste instantie werd er wederom niet gescoord. Het was dan ook niet verwonderlijk dat er een been van een ‘Stiengeaster’ speler aan te pas moest komen om het schot van Klaver in positieve zin van richting te veranderen, 1-0. De druk was er af en Opende stapelde aanval op aanval. Gescoord werd er niet en dan is het altijd afwachten wat de tegenstander doet. ASC bleek niet bij machte om de veste van Frankes onder vuur te nemen en daardoor kon het kampioenschap gevierd worden.

In de laatste wedstrijd wachtte nog de krachtmeting met Harkemase Boys. De boys kwamen op voorsprong via Jongeling en even leek Opende het wel goed te vinden en op weg te willen naar ‘het bier en de bitterballen’, maar toen stonden de mannen op. Dennis Tjoelker heerste in de duels, Stephan Oostra en Wheellie waren de vleugelflitsers, De Bock, Visser en Halma de draaiende motors op het middenveld en steeds vaker wist men de weg naar de goal van de boys te vinden. Onze voeger kwam in een versnelling langs zijn tegenstander en schoot krachtig op doel  waar de bal nog net door ‘gastspeler’ Halma werd getoucheerd en de 1-1 op het papier kwam. In de slotfase drukten Broersma en Wheellie nog af,maar de bal wou er maar moeilijk in deze avond.

Al met al was het genoeg om de verdiende titel in de wacht  te slepen en het hechte collectief mocht de felicitaties van de gasten in ontvangst nemen.  De “historische titel” werd uitgebreid gevierd  en het bleef nog lang feest in Stiensgea. Voor nu is het winterstop en in maart/april mogen de ingevette schoenen weer uit de kast, wat resteert zijn de herinneringen aan een prachtig seizoen! Oant folgend ier.

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht