35+ twee een gouden ploegje in wording

Deze jaargang heeft Opende een tweede 35+ team toegevoegd aan de seniorenteams. Dit team staat onder leiding van drs. Hamberg en wist op het eigen ´Allert Pol´ toernooi al de eerste overwinningen bijeen te sprokkelen.

Afgelopen vrijdag was de competitie-vuurdoop in Rottevalle en werd er naast de thuisclub gestreden tegen ASC en Harkemase Boys.                                                                                                                       

Nog voordat de manschappen weggingen was er de ´bliksumsvlugge´ afmelding van De Zwart,  door de bliksum mocht hij zijn storingsdienst in gaan vullen. Jan Boersma werd bereid gevonden om het plekje op te vullen en aangevuld met ´good/old´ Kuperus had Hamberg 9 man onder zijn hoede.      De eerste wedstrijd tegen ASC werd meteen duidelijk wat de plannen waren van Opende. Hoog druk zetten en de tegenstander overrompelen. ASC kwam er in deze wedstrijd dan ook weinig aan te pas en er werd overtuigend met 5-1 gewonnen.                                                                                              

  Geen reden om bij te komen want in de tweede wedstrijd moest er tegen de Rottevalsters aangetreden worden. De keeper van Rottevalle bleek een sta in de weg en aan Peender zijde bleek Frankes niet te kloppen. Een alles, behalve saaie, 0-0 kwam er als einduitslag in het boekje.         Hierna was Harkemase Boys de laatste tegenstander. Het gevecht om wie de hesjes aan mocht werd verloren door Opende, maar als gebeten honden beten ze zich vast in de kompanen. Vol vertrouwen uit de eerste wedstrijden werden er weer sprankelende aanvallen opgezet. Veelal opgezet door nieuweling Veenstra en De Bock, waarbij Tjoelker, Zuur en Oostra meermaals opkwamen om de deze avond balvaste Klaver te ondersteunen. Opende nam een 2-0 voorsprong waarna de verdedigers alle  zeilen bij moesten zetten. Kuperus en Boersma werden hierbij goed ondersteund door de solide keepende Frankes. Na wat plaagstootjes was ook het laatste voetbalwoord van deze avond voor De Peen, 3-0.                                                                                                                                                                

 De hapjes en drankjes smaakten in Rottevalle ´poerbest´, waarna er reikhalzend naar de volgende rondes werd uitgekeken. `We hawwe in moai ploegje deksels en don komt de bliksumsvlugge de Zwart en de mon fan ´t Maatwurk (oan hus) Borger d´r ek nog by`.

Drs Hamberg sloot af met de wijze woorden ´Volgende week maar weer even kijken hoe we het er dan van afbrengen´.  Dan wordt er in Augustinusga aangetreden voor de tweede ronde 7-7. 

Peender goals kwamen van de voet van De Bock (3x) en Klaver (5x).

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht