Heittie’s blijven op koers voor de titel

Waar het 35+ toernooi thuis, behoudens de derde helft weer overtuigend te hebben gewonnen, weinig punten opleverde, daar was het afgelopen vrijdag weer raak. Zeven punten werden er uit drie wedstrijden gehaald en dit zorgt ervoor dat er voor de equipe van Gerrie nog voldoende te winnen is.

Over twee weken staat de laatste ronde in Grootegast op het programma en zal blijken of de heitties de drie punten achterstand op VeV’67 nog in kan halen.

In Roden werd, na een touristische route door het dorp, in verband de kermis aldaar, aangetreden tegen achtereenvolgens VeV’67, Roden en Grootegast. De eerste wedstrijd leek al snel beslist en na een 2-0 voorsprong leek de buit binnen tegen de grote rivaal. Echter iets verslappen aan onze zijde en prima aanvallen van VenV zorgden ervoor dat ze driemaal wisten te scoren. Toch wisten de Peenders middels ‘het kanon van de Hetsmastraat ‘een gelijkspel uit het vuur te slepen, 3-3.

De volgende opponent was Roden. Het tempo zou iets omhoog geschroefd worden en dit resulteerde wederom in een 2-0 voorsprong. Deze maal kwam ook Roden terug, maar verder dan 2-1 zou het niet geraken.

In de laatste wedstrijd van deze ronde was Grootegast de tegenstander. Een ploeg die ook wil voetballen en dat ligt de heitties wel. De ene na de andere aanval kwam op de keeper van Grootegast af, maar deze wist met kunst en vliegwerk zijn doel schoon te houden. Op een technisch vernuft schot van Pieter was deze echter kansloos. Ook werd er nog een tweede doelpunt bij gesprokkeld waardoor deze wedstrijd met 2-0 werd gewonnen.

Daarna gauw door de kantine in, waar onder het genot van een hapje en wat biertjes werd gefilosofeerd over de boerenkar en wagen. ‘It kin ollegjer nog monnen’ zei coach Gerrie. “We hawwe it ien eigen hon’.

Over twee weken zullen we weten of VenV’67 tegen de druk van de heitties bestand is, of dat de heitties toch de droom van het KAMPIOENSCHAP verwezenlijkt hebben.

 

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht