JO11-2 dendert door

Houtigehage JO11-1 -  Opende JO11-2

Het is zaterdagochtend 27 oktober en de herfst lijkt eindelijk zijn intrede te doen. Een niet al te fitte selectie verzamelt zich op de parkeerplaats bij de Veste. Levi had zich afgemeld en Fleur was lang niet fit. Nu wil het geval dat de helft van ons team aan de Drachtsterweg woont en deze waren met de buurtvereniging naar een halloweenfeest in Drouwenerzand geweest. Consequentie; niet kunnen trainen en zichtbaar nog moe. Sem, die eigenlijk meest van de tijd in dromenland leeft, was zijn sporttas vergeten.  Mika zat met zijn hoofd nog bij zijn niet afgeronde computerspel waaruit hij door zijn vader was getrokken. Kortom, geen schijn van enige scherpte. Onze tegenstander had evenveel punten op de ranglijst en uitwedstrijden hadden ons dit seizoen nog geen punten opgeleverd. Al met al feiten die niet in ons voordeel spraken.

Na het startsignaal werd er toch sterk aan de wedstrijd begonnen. We waren meteen een aantal keren gevaarlijk via vooral onze linkerflank en binnen enkele minuten opende Carlijn met een knap afstandschot de score. Kort erna een mooie aanval via Jasper, Rudmer en fraai afgewerkt door Wouter.  Houtigehage kwam met een paar verschuivingen beter in het spel en scoorde de aansluitingstreffer.  Gelukkig werkte Fleur een hoekschop van Wouter achter de keeper van Houtigehage zodat het verschil weer twee werd.  Nog voor de pauze wist Houtigehage dit verschil weer terug te brengen.

Het geloof was terug bij Houtigehage en dat was in de tweede helft goed te merken. Scherp en fel in de duels begon het thuisteam aan de tweede helft. Vooral Rudmer, onze regisseur op het middenveld, werd vaak gezocht. Hier ontstond ook een vrije trap uit die goed werd binnengeschoten door onze specialist Jasper. Opende speelde de wedstrijd rustig uit en kwam niet meer in gevaar. Met een belangrijke wedstrijd op zak ging de JO11-2 de laatste uren van de herfstvakantie in.

Speler van de Week: Fleur Pera. Wanneer je ondanks migraine toch klaar wilt staan voor het team en ook nog een belangrijke goal scoort, dan laat je zien dat je uit het juiste hout gesneden bent.

Opende JO11 -2 - Marum JO11-4

Er stond wat op het spel vandaag. Aan het begin van het seizoen kwamen we tot de ontdekking dat we nog geen yell hadden. Al snel hadden een paar creatieve geesten in ons team ontdekt dat er een warme snack rijmt op yell en dat er bij winst wel een genuttigd kon worden. De coaches haastten zich er aan toe te voegen dat dit dan wel pas bij drie overwinningen op rij plaats ging vinden.  Vandaag kon deze reeks voltooid worden wanneer we zouden weten te winnen van Marum.

Een niet al te fitte Willem Pera (wat overigens niets te maken had met een virus o.i.d) schreef de opstelling op het whiteboard. Jasper, Sem en Rudmer op hun vertrouwde posities. Mika linksachter met Fleur ervoor en op de rechtsmiddenpositie Anne Martha die dit de laatste weken uitstekend invult. Wouter verdedigd het doel en  Silas start in de spitspositie.

De openingsfase is weer sterk van Peenderkant. Na kansen van Silas, Sem en Anne Martha is het Silas die de score opent. Vlak daarna scoort Anne Martha het tweede doelpunt na een aantal mooie passeerbewegingen. Silas neemt ook de derde goal voor zijn rekening na een scrimmage voor het doel van Marum.

De coaches hadden maar 1 devies tijdens de time-out en dat was op dezelfde manier doorgaan maar wel vanuit je positie blijven spelen. De vierde goal wordt binnengetikt door Levi na een mooie voorzet van Mika.  Vervolgens breekt er een erg rommelige fase aan waarbij Opende alle kansen aan Marum geeft om terug in de wedstrijd te komen. Het is Wouter die met een paar prachtige reddingen de nul houdt.

In de pauze reorganiseren. Willem neemt een bakje zwarte koffie en zet de lijnen opnieuw uit. De laatste passes moeten beter. Vooral via de flanken komen Anne Martha, Fleur en Carlijn vaak in kansrijke posities maar die bal wordt te weinig gegeven.

De tweede helft begint met een tegengoal en misschien was dat nodig om weer de juiste inzet te brengen. Levi geeft in ieder geval met een loepzuivere hattrick het juiste voorbeeld.  7 - 1. Mika neemt de volgende goal voor zijn rekening met een mooi afstandschot. Sem is verantwoordelijk voor de einduitslag door na goed inkomen de bal van afstand binnen te schieten. Met een 9 - 1 overwinning gaan de coaches het kantinepersoneel inlichten om de bestelling vast klaar te maken. Voor het hele team en de vaste supporters een welverdiende frikadel.

Speler van de week: Levi de Wit. Levi is met 4 goals weer superbelangrijk voor het team!

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht