JO11-2 zet goede reeks voort

Bakkeveen JO11-2          -              Opende JO11-2

Het is vrijdagavond 9 november. De telefoon gaat bij Familie van der Veen. Het is Willem. Sem schrikt op. Hij hoort z'n vader zeggen; "Sem?, Ok, tja, weet het niet, zal hem vragen, we kunnen het altijd proberen,tot morgen".  Nu zorgt telefoon vanaf het adres van Fam. Pera altijd wel voor enige beroering bij Sem maar nu was hij wel heel benieuwd! "Wat is er papa? wat zei Willem?", vraagt Sem nieuwsgierig. "Jasper mag een tijdje niet voetballen. Hij heeft liesklachten en moet een tijdje rust houden. Willem wil graag dat jij morgen op de plek van Jasper gaat spelen", vertelt zijn vader. " Op de plek van Jasper?? Maar dat wil ik niet papa! ik wil op mijn eigen positie blijven!" reageert Sem ongerust.  "Jongen, probeer het nou maar morgen. Willem vraagt het echt niet zomaar". Licht gevleid maar zich zeker zorgend maken over de wedstrijd van morgen zoekt Sem die avond zijn bed op.

De volgende ochtend verzamelt de JO11-2 zich op de parkeerplek bij de Veste. JO11-1 hoefde niet te voetballen en na de vele aanmeldingen om met ons mee te mogen doen had Mike de eerste toezegging gekregen. 

Na het startsignaal heeft Opende eigenlijk meteen het overwicht. De voorsprong wordt al snel ingezet met een geplaatst afstandschot van Rudmer. Kort daarna op dezelfde wijze door Carlijn. Na de eerste time-out komt Mike in het veld. Hij zet meteen een mooie aanval op met Rudmer en die rondt knap af. Levi kan na een paar mooie bewegingen kiezen tussen Carlijn en Anne Martha die beide goed waren doorgelopen en in kansrijke posities stonden. Levi kan geen keuze maken en besluit zelf te schieten. Zijn schot wordt gepareerd door de keeper maar meteen hersteld Levi zich door de bal met een slidende beweging in de goal te brengen. 0 - 4. Ondertussen blijft het achterin rustig. Keeper Wassenaar en de achterhoede hebben volledig de controle. Eenmaal belandt een uittrap van Mika voor de voeten van een Bakkeveense aanvaller. Met een fenomenale duik redt Mika op de doellijn. Er is dus wel twijfel of de uittrap van Mika echt een ongelukje was of dat hij gewoon zin had in een verzetje. We zijn vergeten dat te vragen.

Sem vult ondertussen zijn nieuwe rol goed in en smoort vele tegenaanvallen in de kiem.  Goed instappen van Sem en meteen een steekpass op Levi zorgt voor de 0 - 5.  Mike laat zien dat hij een goed speloverzicht heeft en brengt met een mooie steekbal Silas in kansrijke positie. Silas werkt koel af. Sem levert na een verdedigende actie de bal af bij Mike en die scoort de 0 - 7. De laatste goal valt na een prachtige Peender aanval. Wouter zet deze aanval in, combineert met Mike en Anne Martha rondt beheerst af. Tevreden over het spel en over het scoreverloop reist Opende terug naar huis.

Speler van de week: Sem van der Veen. Achteraf gezien was het waarschijnlijk erg verstandig van Willem om Sem op tijd in te lichten want Sem speelde een dijk van een wedstrijd! Dit op een voor hem nieuwe positie. Knap gedaan!

Opende JO11-2                -              Grootegast JO11-3

17 november, 9:45. De JO11-2 verlaat vol vertrouwen de kleedkamers. Het niet kunnen spelen van onze aanvoerder Jasper is en blijft een groot gemis voor het team maar de vorige wedstrijd heeft doen blijken dat we met goed teamwerk dit op kunnen vangen. Onderschatting is er niet. Daar hamert Willem in elke voorbespreking op. Met goed voetbal en een goede inzet kunnen we van iedereen winnen, maar zonder kunnen we ook van elk team verliezen.

Scheidsrechter Ietsen Helder blaast op z'n fluitje en binnen de kortste keren heeft Fleur haar goaltje al te pakken. Grootegast herstelt zich en Rudmer krijgt na een fel duel een vrije trap tegen. Wouter houdt deze bal knap tegen maar de afvallende bal wordt wel binnengetikt. 1 -1 en we beginnen weer opnieuw.  Ondertussen komt er wel steeds meer publiek kijken. Naast de gebruikelijke harde kern zien we veel pakes en beppes, ooms en tantes. Dit doet ons team zichtbaar goed. Levi begint aan een mooie solo en maakt de 2 - 1. De derde goal is ook van Levi wanneer Silas een prachtige voorzet geeft. Jasper is met z'n zusje komen kijken en staat naast de leiders aan de zijlijn te coachen.  Een vlammend afstandschot van Carlijn zorgt voor de ruststand, 4 - 1.

Jasper mengt zich bij het team en drinkt tijdens de aanwijzingen van Willem een beker limonade mee.

De tweede helft begint meteen met weer een aantal grote kansen. We spelen nu richting het thuispubliek en dat is goed te horen. Geen geschreeuw of gescheld maar aanmoedigend, juichend en applaudisserend. OOOOH klinkt het als Rudmer de lat raakt en HEEEUUUH wanneer Anne Martha een voorzet van Fleur binnentikt. Applaus is er wanneer Rudmer een voorzet geeft die Fleur goed binnenschiet. Een prachtige aanval via Sem, Silas en Carlijn wordt wederom afgemaakt door Fleur. Het staat ondertussen 7 - 1. Silas krijgt een grote kans via een corner van Carlijn maar mist net. Anne Martha bewijst weer een neusje voor de goal te hebben en staat op de goede plek om doelpunt nummer 8 te maken. Levi begint weer eens aan een prachtige solo en test het dak van het doel, 9 - 1. Ook de laatste goal is voor Levi wanneer hij een voorzet van Fleur goed afwerkt.

Speler van de week: Jasper Nieuwenhuis. De speler van deze week heeft geen bal geraakt. Echter als je als 10-jarige zo betrokken voelt bij een team, dat je 's ochtends vroeg de fiets pakt om te gaan kijken en aan te moedigen, dan laat je zien dat je een echte aanvoerder bent. Klasse!!

 

 

 

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht