JO15-1 wint met dubbele cijfers van RWF JO15-1 (2-10)

Op deze koude zaterdagochtend moest het dreamteam van het supertrio GHP al vroeg uit de veren voor de uitwedstrijd tegen RWF JO-15-1. Om 09:00 uur moest er worden afgetrapt op het nog witte veld en dat moest deze ochtend zonder Christiaan van Doezum, Jelmer Elzinga, Marrijn Frankes en de zieke Berend Werkman. Als stand-in voor dit kwartet was Jilko Snip ‘geleend’ van de JO-15-2.

Puzzelen dus voor het trio om tot een goede opstelling te komen en uiteindelijk waren de ‘heren’ het er over eens hoe het ‘twaalf-tal’ van de gastheren deze ochtend bestreden moesten worden.

Martijn Sienema zou als stopper gaan fungeren waardoor Dani van der Wal naar de spitpositie schoof. Rutger Elzinga ging van linksback naar rechtshalf waar Fiona Tjoelker verschoof van rechts- naar linksback. Jerco Swieringa nam daardoor de rechtsback posititie in en Erwin de Roos mocht de vacante plek, door de afwezigheid van de zieke Berend Werkman in vullen op de voorstopper. Jacco Alssema moest als midmid de lijnen proberen uit te zetten zodat de vleugelspelers, Johan Terpstra en Niels de Jong hun aanvallende kwaliteiten zouden kunnen ‘etaleren’.

Zoals in de voorbespreking al door trainer/coach Pieter was benadrukt, ‘het maakt niet uit op welke positie jullie spelen. Jullie zijn zo goed dat we jullie overal neer kunnen zetten’ maakte het team er deze koude ochtend weer een gala-voorstelling van.

Na een wat ‘aarzelende’ start kwam de trein uiteindelijk flink op gang en werd een 0-4 voorsprong opgebouwd dankzij 3 doelpunten van Niels de Jong en 1 van Dani van der Wal. 1 doelpunt daarvan wil ik toch even beschrijven want die was illustratief voor het uitstekende positiespel van de Peenders. Jerco Swieringa wist een aanval van de gastheren te onderscheppen en stuurde met een uitstekende steekpass de supersnelle Niels de Jong de ruimte in. Niels wist eenvoudig de laatste man en de keeper uit te spelen en rondde vervolgens netjes af. Een aanval en doelpunt uit het boekje.

In de limonade-break, ‘waarom krijgen we eigenlijk geen thee met dit koude weer ? ‘ moest het magneetbordje weer even wat duidelijkheid bieden omtrent de posities en het spelletje waarna de inmiddels groene weide weer opgezocht kon worden.

Al snel wist Johan Terpstra de voorsprong uit te breiden naar 0-5 door een sublieme ‘mishit’ die met een boog over de doelman van de gastheren verdween. Even ging de ‘trein’ een versnelling lager tot Niels de Jong het weer op zijn heupen kreeg en no 6 voor zijn rekening nam. Dit bleek de leidsman toch wat teveel van het goede te worden en liet een duidelijke buitenspelsituatie van de gastheren onbestraft waardoor de ‘ere-treffer’ op het boekje kon worden genoteerd.

En dat had de beste man nu net niet moeten doen want nu waren de ‘rapen gaar’ en ging de trein weer in de hoogste versnelling. Dankzij doelpunten van Niels de Jong (5x deze ochtend), Jacco Alssema (!!) en nogmaals Johan Terpstra werd de score ‘opgetild’ naar een uiteindelijke 2-10 overwinning. Tussendoor wisten de gasten namelijk ook nog een ‘geldig’ doelpunt te maken uit een prima uitgevoerde counter.

Een prima prestatie natuurlijk en dan ligt het de voor de hand om Niels de Jong met zijn 5 treffers tot mathwinnaar uit te roepen. Maar ‘tegendraads’ als het supertrio is werd deze eer gegund aan Fiona Tjoelker die met de titel ‘mannin van de wedstrijd’ het veld mocht afstappen.

Fiona was vandaag het voorbeeld van focus, inzet, voetbalinzicht, en een uitstekend ‘oog’ voor opbouw. Prachtig om te zien hoe zij zich tussen al dat ‘mannen-geweld’ voetballend weet te onderscheiden.

Een dik verdiende overwinning dus maar de moeilijke wedstrijden moeten nog komen. Volgende week de 1e als koploper Drachtster Boys JO15-3 op bezoek komt. Als u wilt meemaken of het dreamteam zijn ongeslagen status weet waar te maken in deze topper dan bent u natuurlijk van harte welkom op sportpark ‘de Olde Wierden’

Forza DREAMTEAM !!

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht