JO10 ontwikkelt zich in zware eerste klasse

Na drie verloren bekerwedstrijden tegen gerenommeerde hoofdklassers (Zuidhorn, Drachtster Boys en Feanstars JO10-1) is ook de competitie voor de JO10 inmiddels weer twee wedstrijden onderweg.

Voor de equipe van Klaver-Spa is het aanpoten tegen voetbalbolwerken als Joure en vv Heerenveen. Echter laten de mannen zien iedere wedstrijd te groeien en inmiddels heeft het team in de beker en de eerste twee competitieronden toch al 23 x weten te scoren.

In de eerste wedstrijden was het best wel wennen aan het hogere tempo en tegenstanders die elkaar op jonge leeftijd al blindelings weten te vinden. Echter zijn de mannen niet bij de pakken neer gaan zitten en groeien ze inmiddels lekker mee aan het hogere niveau. `We zijn niet bang voor grote kerels en wij kunnen er ook bovenop kletsen´, aldus speler Finn van der Veen.

Deze gedachte sleept door de gehele ploeg en door minder af te wachten en zelf veel te bewegen wordt er ook al meer tegenstand geboden.

Afgelopen zaterdag werd er na een 0-5 tussenstand teruggeknokt tot een 7-9 nederlaag. Dit tot grote tevredenheid van de beide coaches.

Op de training wordt er in de positiespelletjes steeds beter de ruimte gevonden en  de rust bewaard om de bal ook in het bezit te houden, wanneer we dit in de komende weken uit kunnen bouwen dan zien de coaches een overwinning in deze eerste klasse ook zeker zitten. Dat zal niet gemakkelijk worden,maar we gaan er wel vol voor met zijn allen.

Opvallend is dat Opende van de 5 penaltyreeksen er  al 4 gewonnen heeft. De spelers laten dan ook stuk voor stuk zien over een goed en gericht schot te bezitten en keeper Jurre ranselt er de ene naar de andere bal uit!

Zet zo door Peendermantsjes!

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht