Opende gehavend uit strijd met RWF

Afgelopen zaterdag stond de streekderby in en tegen RWF op het programma. In een duel waar alles in zat hielden beiden een punt over.

Opende startte zeer mat aan de wedstrijd en mocht van geluk spreken dat RWF in het begin de lat slechts testte en dat keeper Eppie Pijpker in de openingsfase in goede vorm bleek te verkeren.

Nadat Jarno Westerhof het duel met een blessure moest verlaten zag het er allemaal niet florisant uit voor de Peendermantsjes. Het was dan ook geheel tegen de verhouding in dat Opende op voorsprong kwam. Een lange bal van Pijpker werd door Cato de Boer prima verwerkt en hij werd in de zestien meter ten val gebracht. Zelf benutte De Boer de penal, 0-1.

Hierna kwam opende in haar spel en al snel werd ook de 0-2 geproduceerd. Een vrije trap werd door De Boer teruggelegd op de ingevallen Daan Vlastuin en die tekende voor zijn derde seizoenstreffer.

Na rust kwam een verbeten RWF terug binnen de lijnen en in no time kwam het gelijk. Eerst was het Pijpker die de fout in ging, waarna Janko Jagersma simpel kon scoren en vervolgens kreeg Tygo Roersma alle gelegenheid, van de deze middag zwak acterende Richard Borger, om ongehinderd en op fabuleuze wijze de 2-2 binnen te knikken.

In de slotfase van de wedstrijd leefde Opende nog weer op en wist het ook te scoren, echter was de lezing van de grensrechter dat Arnold Oosterbaan hierbij buitenspel stond. Dezelfde Arnold Oosterbaan schoof ook nog een bal net voorlangs en hierdoor moesten beide teams leven met een overgehouden punt.

Dit was in deze wedstrijd ook de verhouding, waarbij beide teams sterke fases met zeer zwakke afwisselden. Grote winnaar deze middag was de penningmeester van RWF. Het massaal opgekomen Peender publiek zorgde voor een ongekende omzet in Friesche Palen.

Voor Opende wacht volgende week de thuiswedstrijd tegen Haulerwijk, waarbij de selectie deze week zal moeten laten zien hoe het uit de gehavende strijd is gekomen.

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht