Opende JO15-1 bereikt halve finale in het bekertoernooi!!!

De afgelopen week was het weer een druk weekje voor de Peender brigade. Competitie, toernooi en als afsluiter van de week nog even de kwartfinale van de beker…

Uitglijder in de competitie…

In de competitie waren er op voorhand nog 2 ploegen die de dienst uitmaken en ook zeer waarschijnlijk het gaan uit maken wie de titel mag opeisen. VV Heerenveen en onze eigen JO15-1, en laat dat nou net het wedstrijd affiche zijn.

In het friese haagje stond er dermate veel wind en ook nog eens zeer nadelig over het veld, dat het voetbal van beide teams hierdoor zeer beinvloed werd. De thuisploeg kon net iets beter met deze omstandigheden omgaan en trokken uiteindelijk met een 2 – 1 overwinning aan het langste eind. Voor de boys even een “tikkie” in een belangrijk weekje, want met winst hadden de boys een reuze stap kunnen zetten richting titel. Door deze nederlaag moeten de boys toch even een pas op de plaats maken in de titelstrijd.

Tekenen van herstel tijdens Swieringa toernooi……

Gezien het drukke speelschema hadden de boys niet veel tijd om bij de pakken neer te zitten en was er al weer snel een mogelijkheid op eerherstel. Nog geen 24 uur na de uitglijder in de competitie moesten de boys al weer opdraven. De toernooi commissie had een mooie poule voor de boys in elkaar gedraaid, met als openingswedstrijd de strijd tegen Harkemase Boys JO15-1. De boys vlogen er in, wisten enkele kansen te creeren, maar stapten uiteindelijk met een 2 – 0 nederlaag van het veld.

Wedstrijd 2 en 3 maakten duidelijk dat wanneer de boys de gashendel daadwerkelijk opendraaien, er geen enkele ploeg veilig is voor hun dadendrang. De buren vanuit Boerakker werden even snel zoek gespeeld, getuige de 6 – 0 overwinning, en ook Kootstertille moest er aan geloven. Uiteindelijk eisten de boys plek 2 op tijdens het Swieringa toernooi en kon de focus definitief op de kwartfinale van de beker.

Ook Creil maakt kennis met de Peender dadendrang…

Vanuit alle windrichtingen trok de Peender caravaan richting de Flevopolder waar de lokale helden van Creil Bant JO15-1 de tegenstander was in de kwartfinale van de beker. Even slikken, want er moest op “nepgras” gespeeld worden…

Onder het toeziend oog van een grote schare Peender supporters werd er exact om 12.00 uur afgetrapt. De spanning stond er zichtbaar op, her en der net even een stapje te laat… Nadat de boys de eerste echte open kans hadden gemist, leek het wel dat er een last van hun schouders viel. De overtuiging was er ineens, en al snel volgden er meer kansen. De vaste volgers van dit groepje weten dan dat de Peender goals dan ook vlot gaan vallen, en ook vandaag werd niet van dit stramien afgeweken.

Een vlot lopende aanval werd uiteindelijk doeltreffend afgerond en zodoende stond binnen het kwartier de 0 – 1 voorsprong op het bord. De boys bleven geconcentreerd doorgaan en 5 minuutjes later werd de marge al verdubbeld. Even leek het erop dat de boys toch nog een moeilijke ochtend tegemoet zouden gaan. Een ietwat te felle Peender charge zorgde ervoor dat de boys even een periode met 10 man verder moesten. De thuisploeg probeerde hiervan te profiteren, maar tot echte grote kansen kwam men niet. Nadat de boys weer compleet waren, werd het gaspedaal nog maar eens ouderwets ingedrukt en nog voor de limobreak werd de strijd wel definitief beslist. Met nog 2 treffers werd de ruststand op 0 – 4 gezet.

Tijdens de limobreak werd er afgesproken om direct na rust de draad weer op te pakken en niet teveel achterover te leunen. Een afspraak die volledig werd nagekomen, want nog binnen het kwartier werd de stand naar een 7 – 0 voorsprong getild. Gedurende het resterende deel waren er nog diverse mogelijkheden, maar de doelman was nog enkele malen een flinke sta in de weg voor de Peenders. Uiteindelijk werd er nog 1x een gaatje gevonden en kon het feestje even gevierd worden. Met een 8 – 0 overwinning door naar de halve finale van de beker!!!

Komende donderdagavond wacht de halve finale voor de boys. In een thuiswedstrijd, aanvang 19.00 uur, op eigen sportpark zal er met Ropta Boys JO15-1 uitgemaakt worden wie zich plaatst voor de finale van de beker. Uiteraard rekenen de boys op de nodige steun vanuit het Peenderkamp langs de lijn!!! Forza Peendermontsjes!!!!

 

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht