Opende JO15-1 breidt de zegekar weer verder uit!!!

Voor de Peenders zijn het op dit moment drukke tijden. Succes in de beker, weer volop meestrijden om plekje 1 in de competitie… De wedstrijden volgen elkaar in rap tempo op en elke keer moet er weer volle bak aangegaan worden aangezien er continue wel iets “belangrijks” op het spel staat!!

Bekercampagne wordt alsmaar indrukwekkender…

Sinds de winterstop hebben de boys alweer 3 bekerwedstrijden achter de rug. De jeugd van Zuidhorn zal nog wel eens met angst en beven terugdenken aan hun bezoek aan de Peender velden, want zowel de JO15-3 als de JO15-2 werden met een kansloze nederlaag naar huis gestuurd. Afgelopen woensdag stond de angstgegner van dit seizoen als tegenstander te wachten… Feanstars JO15-2 was de volgende horde die genomen moest worden in het bekertoernooi. Een tegenstander van formaat, want zij zijn de enige ploeg die al tweemaal wisten te winnen van onze boys… Iets wat eigenlijk niet kan/mag en sinds de bekerloting was er elke dag het waarschuwende appje van de “de har(ry)de kern”… … “He boekemantsje, 3x ferlieze fan dat selfde ploechje, dat betekent einde oefening foar dy……”

Dus je kon wel zeggen dat de spanning er vol op stond, zowel bij coach alsmede ook bij de boys. Na weer een mooie pot voetbal, waarbij beide teams vol voor de winst gingen waren het dit keer de Peenders die aan het langste eind trokken. Met een zeer verdiende 4 – 0 overwinning werd de volgende ronde bereikt en hebben de boys nu inmiddels de kwartfinales van het beker toernooi bereikt.

Ook in competitie een kanshebber……

Door de serie van regelmatige overwinningen zijn de boys ook in de competitie inmiddels uitgegroeid tot een kanshebber voor de titel. Vandaag werd men in Jubbega verwacht, maar het vertrek vanuit de Peen verliep wat chaotisch… Dat er nog wat auto’s richting Eastermar reden was nog tot daar aan toe, maar bij het verlaten van de Peen stond de “har(ry)de kern” langs de weg om het zaakje na te kijken. Op zich niet ongewoon, maar de jachthond zat naast de baas…… En wanneer die de tanden ontbloot weet de coach maar al te goed wat dat betekent…

Uiteindelijk arriveerden alle volgwagens en spelers heelhuids in Jubbega waar al snel de voorbereiding werd gestart. Een voorbereiding waar de echte scherpte bij ontbrak en die ook terug te zien was in het eerste deel van de wedstrijd. Net te laat met dat ene stapje, net niet zuiver genoeg en dat was toch juist iets wat we de laatste maanden niet gezien hebben… Kansen waren er wel, maar de echte scherpte niet en zodoende waren we getuige van een unicum dit seizoen. Voor de limobreak, geen enkele, zelfs geen afgekeurde, Peender goal te bewonderen……

Uiteraard gaf dit stof tot praten tijdens de limobreak, en er moet gezegd worden dat de boodschap wel was aangekomen. Direct na het fluitsignaal werd er even ouderwets gas gegeven en binnen 4 minuten werd de stand naar een 0 – 3 voorsprong getild en was de buit wel binnen voor de boys. Met uiteindelijk 0 – 4 op het scorebord werd er afgefloten en waren de 3 punten maar weer eens veiliggesteld.

Topwedstrijden op komst deze week……

Met de winst van vandaag blijven de boys volop meestrijden om de meest gewilde positie van de ranglijst. Komende woensdagavond, aanvang 18.30 uur, wacht er de kraker, een uitwedstrijd bij concurrent VV Heerenveen. Beide ploegen hebben evenveel verliespunten, dus het doelsaldo kan wel eens (weer) beslissend worden. En laat dat nou wederom nipt in het voordeel van onze boys zijn…

En dan staat er voor komende zaterdag, 19 mei, natuurlijk ook nog een heerlijk potje op het programma. De kwartfinale van de beker!! Onze boys duiken dan de Flevopolder in, want ze mogen het dan opnemen tegen de lokale helden van Creil – Bant JO15-1. De wedstrijd wordt gespeeld in  Creil en aftrap staat gepland om 12.00 uur!!

Uiteraard rekenen de boys op de nodige steun vanuit het Peenderkamp langs de lijn!!! Forza Peendermontsjes!!!!

 

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht