Opende JO15-1 dendert door!!!

Na de midweekse overwinning in het bekertoernooi en daarmee plaatsing bij de laatste 16, moest het vizier al weer snel op de competitie gericht worden. We vinden de boys nog wel terug in de subtop met mogelijkheden op meer, maar dan mogen de boys eigenlijk geen punten meer laten liggen. Vandaag kwam de nog ongeslagen koploper WTTC naar de Peender velden. Een onbekende ploeg, maar tijdens de najaar sessie was men op een redelijk overtuigende wijze kampioen geworden. Coach Harry E. van de JO15-2 had deze ploeg al gespot tijdens zijn scoutingsronden en was danig onder de indruk geraakt van dit team. De boys waren dus gewaarschuwd!!!

Wervelende openingsfase brengt al snel de beslissing…

Vanwege de drukte op de Peender velden werd de warming up gedaan naast het 2e veld… Een misvatting van de coach, want in dit onbewaakte ogenblik was de “har(ry)de kern” er direct bij om de druk nog wat verder op te voeren. “He coach, hjoed mast het sjin litte, want oars…” Als coach kun je dan maar 1 ding zeggen: “zorg maar dat je op tijd bent, want we scoren snel vandaag”

Wellicht wat grootspraak, maar de boys vlogen er vanaf het 1e fluitsignaal boven op. Een paar schermutselingen over en weer en boem, binnen de minuut was de 1e Peender goal al een feit. Het publiek ging er maar eens goed  voor staan, want de Peenders bleven doorgaan in de hoogste versnelling.  Er werden felle duels uitgevochten en in de omschakeling werd Niels de diepte ingestuurd. Op snelheid denderde hij de 16 binnen en schoot beheerst raak. Binnen 5 minuten al een 2 - 0 voorsprong!! De koek was nog lang niet op, want voordat binnen het kwartier ook al de 3 – 0 in het netje lag, lieten de boys nog een aantal hele grote kansen liggen. Nog voor rust werd de strijd definitief beslist met misschien wel de mooiste treffer van de dag. Na een flitsende aanval werd de bal van net buiten de 16 in 1x snoeihard binnen geschoten. Een spetterende 1e helft van de boys met een heerlijke tussenstand!!

Genieten langs de lijn……

De spetterende 1e helft werd gevolgd door een solide 2e helft, waarin toch ook nog vele “oeh en ah” momenten waren voor de Peenders. De tegenstander werd iets minder opgejaagd en hierdoor kwamen er voor hun ook nog een paar kansjes op de eretreffer, maar de “0” bleef op het bord staan. Tijdens de laatste 15 minuten werd het gaspedaal nog maar weer eens wat dieper ingedrukt en werd er nog 3x een gaatje gevonden achter de gastengoalie. Met een afgetekende 7 – 0 werd de koploper vandaag volledig weggeblazen door de Peenders!!!

Na afloop kwam nog even de “har(ry)de kern” langs lopen. Met een grote glimlach werd de coach gefeliciteerd met deze overwinning, maar kreeg direct ook weer de boodschap mee “bist der noch net jonkje, mooie winst hjoed, mar noch gjin titel, dus……”

Forza Peendermontsjes!!!!
“De Peendergoal(s) werden vandaag over de lijn gewerkt” door: Albert Nijboer (3x) Niels de Jong (1x) Sander Doetjes (1x) Roan Alssema (1x) Ide de Jong (1x)

 

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht