Opende JO15-1 pakt weer een “groen geel” team in!!!

Vanaf 8 mei stapelen de wedstrijden zich in rap tempo op voor de boys. Vandaag betekende het alweer de 6e officiele wedstrijd binnen 18 dagen voor de boys. Tussendoor moest ook nog even het eigen Swieringa toernooi gespeeld worden en dan mag/moet je na een kleine 36 uur na het bereiken van de bekerfinale alweer vol aan de bak. Een vol en druk programma voor de boys, waarbij de boog steeds gespannen staat gezien de belangen die op het spel staan. Vandaag kwam het “groen gele” deel van Harkema naar de Peen om het op te nemen tegen onze boys.

Moeizaam begin…

De boys voelden de inspanning van afgelopen donderdag nog zeker in de benen en ook het warme weer speelde wat parten, want het was een ietwat loom begin van de Peenders. Harkema Opeinde had vertrouwen getankt in hun laatste competitie wedstrijd gezien hun winst met dubbele cijfers en wou vandaag de kersverse bekerfinalist best nog wel even pijn doen.

De eerste 10 minuten ging in een gezapig tempo vanuit Peender zijde en dit gaf de tegenstander toch enkele mogelijkheden om op voorsprong te komen. Uiteindelijk beseften de boys dat er toch  iets meer gebracht moest worden en ineens waren er een aantal grote mogelijkheden voor de Peenders. De keeper was nog een paar keer de sta in de weg, maar uiteindelijk was het Ide die het team de juiste richting op duwde. In een paar minuten tijd wist hij tot 2x toe de bal binnen te werken en was de voorsprong daar. Kort voor rust werd de stand op 3 – 0 gebracht en was het eigenlijk al wel gespeeld.

Lekker uitgespeeld…

Na wat bijkomen tijdens de limobreak kon de wedstrijd definitief in de pocket gehengeld worden. Binnen een kwartiertje was er al weer aan die doelstelling voldaan, aangezien de stand al snel naar  5- 0 was getild. Het resterende deel van de wedstrijd werd gebruikt om de pijntjes te laten rusten en voor de langdurig geblesseerden weer de eerste minuten in de benen te krijgen. Uiteindelijk werd er nog 1x een bal tegen de touwen gejaagd en werd een machtig mooie week op een passende manier afgesloten. Net zoals afgelopen donderdag, werd ook nu weer een “groen geel” team met ruime cijfers geklopt!!

Focus kan en gaat nu op de beker finale……

Medio april hadden de boys op een imponerende wijze afgerekend met de op dat moment nog ongeslagen koploper. Na afloop kwam het besef bij de boys binnen dat ze dit seizoen echt wat speciaals neer kunnen zetten.

“Nog 5x winnen in de competitie en 6x winnen in de beker, dan pakken we dit seizoen alle 3 belangrijke prijzen die we maar kunnen winnen coach!! Tuurlijk boys, daar gaan we vol voor!!”

Van die serie van 11 wedstrijden zijn er inmiddels 8 gespeeld en zijn er 7 in winst omgezet. Na de midweekse nederlaag medio mei tegen titelconcurrent VV Heerenveen is het kampioenschap een brug te ver dit voorjaar, maar de beker is nog steeds mogelijk. Aankomende zaterdag, 2 juni, worden de boys in Joure verwacht om het daar in de finale op te nemen tegen Bargeres JO15-1. Aftrap staat gepland voor 11.45 uur!!!

Komende week wordt er nog 1x getraind, al is deze wel achter gesloten deuren. Afgelopen donderdag hebben de boys genoten van de massale steun langs de lijn en we hopen dat dit komende zaterdag nog weer wordt overtroffen!! Spelers en staf rekenen op massale steun vanuit de Peen!!! Door de Club van 100 en de Supportersvereniging worden er supporters bussen beschikbaar gesteld voor degene die hier graag bij wil zijn. Opgave om mee te gaan met 1 van de supportersbussen kan bij Jan Overwijk!! De 1e supporters bus vertrekt om 10.00 uur richting Joure, overige bussen zullen in slagvolgorde al snel gaan volgen.

 

Forza Peendermontsjes!!!!

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht