Opende JO15-1 plaatst zich voor de beker finale!!!

Waar afgelopen zaterdag de lokale helden van Creil-Bant JO15-1 nog kansloos werden gelaten tijdens de kwartfinales, stond 5 dagen later al weer de halve finale op het programma. Op eigen sportpark moest Ropta Boys JO15-1 het volgende slachtoffer worden van de Peender dadendrang.

Uiteraard was er door de technische staf het nodige research werk gedaan naar deze tegenstander, maar tijdens de voorbespreking werd zaterdag 16 mei 2015 nog eens aangehaald. Een groot deel van het huidige team speelden toen hun 1e halve finale ooit in het beker toernooi en nu 3 jaar later is er de kans op “revanche”… Destijds volgde er namelijk een uitschakeling in Emmen en dat moest dus vandaag rechtgezet worden…!!!

Op voorsprong…

Nadat de aftrap gegund werd aan de gasten was de wedstrijd los en kon de zoektocht beginnen. Beide teams hadden last van de nodige nervositeit en kwamen maar moeilijk tot voetballen. Er waren over en weer wat schermutselingen en het was wachten wie als eerste van de zenuwen af was. Aan weerszijden vlogen er een paar ballen gevaarlijk voorlangs, maar de eerste echte kans was voor de Peenders. Maar Ropta Boys beschikt over een prima keeper en die wist knap redding te brengen. Even later was het wel raak voor de Peenders. Albert werd prima de diepte ingestuurd en met 2 man in de nek wist hij beheerst raak te schieten. Het eerste tikkie was dan wel uitgedeeld, maar het was absoluut nog niet gespeeld. Ropta Boys probeerde het tij te keren en wisten de Peenders een aantal malen tot wankelen te brengen. Veel 2e ballen werden gewonnen en dit bracht toch de nodige onrust bij de thuisploeg. Tot aan de limobreak kwam er geen verdere verandering meer in de stand, ondanks dat er aan beide zijden nog wel wat mogelijkheden waren te noteren.

Omzettingen brengen gewenste effect…

Tijdens de limobreak werden de “pijnpunten” even aangestipt en werden er wat omzettingen doorgevoerd. “Nog 35 minuutjes gas geven en dan…” was de boodschap die de boys meekregen voor de 2e helft. Even was het nog wat aftasten, maar al snel kregen de Peenders meer en meer controle over de wedstrijd. Al een paar keer was de thuisploeg dichtbij de bevrijdende 2e treffer, maar steeds was het de keeper die Ropta Boys nog in de race hield. De spanning bleef er zodoende in en op de andere kant was er zo nu dan wat dreiging vanuit de gasten… Een marge van 1 blijft altijd penibel… De ontlading was dan ook groot bij de Peenders toen na 15 minuten eindelijk de  2 – 0 viel. Na een snelle omschakeling stond Roan aan het eind van de aanval en wist hij beheerst binnen te schieten.

Uitspelen, ontlading en genieten……

Na de laatste ingelaste drinkpauze moest de wedstrijd definitief over de streep getrokken worden. De tweede treffer was bij Ropta Boys toch wel aangekomen en voor de Peenders werkte het bevrijdend. Ineens liep het stukken beter en zagen we her en der een glimp van het powervoetbal van wat deze boys kunnen. Dit leverde nog de nodige kansen op en uiteindelijk werd 5 minuten voor het einde de wedstrijd definitief in het slot gegooid. Zoals zo vaak was Albert het eindstation in een mooie en vlotte aanval en werd de 3 – 0 binnen gelopen. Dat het in de slotminuut zelfs nog 4 – 0 werd was alleen maar meer goed voor de statistieken. Een dik verdiende overwinning voor de Peenders!!! De ontlading was groot en terecht hebben de boys even hun feestje kunnen vieren!!

Indrukwekkende bekercampagne……

Op 2 september 2017 zijn de boys ietwat aarzelend gestart met de bekercampagne, maar tijdens de knock out fase van het toernooi hebben we de ware aard en kracht van dit team gezien. Nu na 9 wedstrijden en 9 maand verder staan we dan ook terecht in de finale!! De finale is op Sportpark Hege Simmerdyk te Joure en wordt gespeeld op zaterdag 2 juni, aanvang 11.45 uur. De laatste horde zijn dan de lokale helden van Bargeres JO15-1 uit Emmen.

Uiteraard rekenen de boys en technische staf op de nodige steun vanuit de Peen!!! Forza Peendermontsjes!!!!

 

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht