Opende JO15-1 timmert flink aan de weg!!!

De afgelopen periode is het wat stil geweest qua nieuwsberichten rondom onze JO15-1, maar de verrichtingen van deze boys zijn niet onopgemerkt gebleven. Competitie, beker, midweekse speelronden, dubbel programma, kortom de wedstrijden volgen elkaar in rap tempo op!!

Subtopper in de competitie en topper in de beker……???

In het begin van de competitie werden er nog een paar wedstrijdjes verplaatst en afgelast vanwege wat winterse omstandigheden, maar inmiddels hebben de boys toch 4 wedstrijden kunnen spelen. Na 2 ruime overwinningen was er in Surhuisterveen het eerste puntenverlies van deze competitie voor de Peenders. Net als in de najaar competitie wist men niet wederom niet winnen in een heuse “slach om de Skieding” en werd er voor de 2e keer in 1 jaargang verloren van Feanstars JO15-2… Iets wat de “har(ry)de kern” dus ook niet ongemerkt voorbij liet gaan en zich danig roerde op de app… “Resultaat mat better, 2x ferlieze fan deselfde ploeg…, bist een prutser coach!!”

 

Noodgedwongen moest er door tekort bij de tegenstander een speelronde overgeslagen worden en moest de revanche dan maar gezocht worden in het bekertoernooi. Door de achterstand in het programma moet dit hoofdzakelijk doordeweeks worden afgewerkt en voor onze boys stond in de 2e knock-out ronde een thuiswedstrijd tegen Zuidhorn JO15-3 op het programma. De boys vlogen uit de start blokken, scoorden snel en wisten daarna makkelijk uit te lopen. Op redelijk eenvoudige wijze werd er uiteindelijk afgesloten met een 6 – 0 overwinning en was plaatsing voor ronde 3 geregeld.

Dubbel programma deert de boys niet……

Paar dagen later werden de boys al weer vroeg in het Drachtster bos verwacht om het daar op te nemen tegen de lokale helden van Drachtster Boys JO15-4. Een bekende tegenstander, want tijdens de kampioensrace in het najaar werden deze knapen ook al eenvoudig aan de kant gezet. Ook dit keer was het krachtsverschil groot en werd het weer een ruime overwinning. Dit keer werd er afgefloten bij een 8 – 1 voorsprong voor onze jongens. Inmiddels zijn de boys opgerukt naar plek 3 en is de eerstvolgende tegenstander in de competitie de koploper. Kortom, een potje waar het weer om gaat voor de boys!!

 

Maar voordat er over die topper nagedacht kan worden wachtte al weer de volgende bekerronde. Wederom een thuiswedstrijd en wederom was er een team van Zuidhorn de tegenstander. Dit keer was het plaatselijke JO15-2 waar mee afgerekend diende te worden. Ook nu weer was er snel de voorsprong, maar moest er ook al snel noodgedwongen gewisseld worden…… Nadat de diverse omzettingen waren geweest, verdween even de spirit uit het team, maar kort voor rust werd de marge vergroot naar een 2 – 0 voorsprong. Na de rust zijn de Peenders niet meer in de problemen geweest en werd de wedstrijd professioneel, en ook niet onbelangrijk, blessure vrij uitgespeeld. Uiteindelijk werd het publiek nog getrakteerd op 2 fraaie doelpunten en werd er maar weer eens winnend afgesloten. Inmiddels is een plekje bij de laatste 16 afgedwongen, en wordt er al weer hardop gesproken van een mooie beker campagne……

 

 

Opmaat naar een mooi voorjaar??

Het voetbal van de boys is goed te nomen en ook de resultaten zijn meer dan goed op dit moment. Wie weet wat er komend voorjaar nog staat te gebeuren voor de boys!!

 

Forza Peendermontsjes!!!!

 

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht