Opende JO17-1 de sterkste in streekderby!!!

De KNVB had voor dit weekend een beker- inhaal ronde op het programma gezet. Voor de boys van JO17-1 zou het dan een vrij weekend zijn, maar dat is iets wat we liever niet zien. Het vinden van een geschikte tegenstander was nog een hele opgave, maar uiteindelijk werd Harkema Opeinde JO17-1 als sparringpartner vastgelegd.

Een ploeg die uitkomt in de Groningse-Drentse 2e klasse en dus wel blij waren met eens een uitwedstrijdje in de regio. Voor de boys een mooie tegenstander gezien de vele klasgenoten en diverse vriendengroepen verdeeld over beide teams, waardoor het “vriendschappelijke” karakter op voorhand al wat een andere lading gaf.

Baas op eigen veld…

Vanaf het allereerste fluitsignaal lieten de boys zien dat ze er zin in hadden vandaag en waren ze ook gevaarlijk. Verschillende keren werd de groen-gele defensie op pure snelheid geklopt en waren er mooie kansen voor de Peenders te noteren. Maar het benutten van die kansen was (nog) even een te grote opgave. De oude regel dat de goal dan vaak wel aan de andere kant valt, ging vandaag vooralsnog niet op. Daarvoor kon Harkema Opeinde er te weinig tegenover zetten en moest het gevaar met name uit de 2e lijn komen. Nadat ook de laatste 100% kans niet werd gepromoveerd tot een Peender doelpunt kon er met een 0-0 stand de pauze opgezocht worden.

Eindelijk treffers…

Als snel zagen we weer hetzelfde beeld als in de 1e helft. De betere kansen voor de thuisploeg maar weer bleven de treffers uit… Langs de zijlijn zag en hoorde je het ongeloof. Hoe kan dat nou?? Weer door de defensie heen geglipt, balletje breed leggen en dan de bal in het geheel lege doel schuiven… Dat moet toch kunnen?? Uiteindelijk was het een standaard situatie die de ban brak. Een vrije trap werd door Rik listig over de laatste lijn getild en daar was het Carst die de bal ineens uit de lucht achter de keeper wist te tikken. Een meer dan verdiende voorsprong en met name opluchting langs de kant. Bij de boys ontstond het gevoel van yes en nog geen vijf minuten later werd de marge verdubbeld. Na goed doorjagen van Collin wist hij de bal knap achter de keeper te krijgen en stond er verdiend 2 – 0 op het scorebord.

Aan beide zijden werden de mouwen nog maar eens ouderwets opgestroopt en werden de duels even wat feller en grimmiger. Verliezen van je klasgenoot en/of kameraad, daar wordt je weekend vaak niet beter van. Harkema Opeinde wist de aansluitingstreffer te maken en tijdens een spannende slotfase waren er over en weer nog wel wat verhitte momenten voor de goal. Wel of geen Peender strafschop…, wel of geen buitenspel doelpunt voor de gasten…

Verdiende overwinning…

Uiteindelijk veranderde er niks meer in de stand en pakten de boys uiteindelijk een dik verdiende overwinning, maar door het missen van de vele goed uitgespeelde kansen blijven de boys het zichzelf moeilijk maken. Als dit de komende weken wat soepeler gaat, komen er zeker meer punten.

De middag werd nog even afgesloten in de Dikke Draai waar eerst op de bowlingbanen de ballen volop in het rond vlogen om daarna nog even met zijn allen te eten!! Een leuke afsluiting van een mooie voetbal middag!!

Komende zaterdag reizen de boys naar Garmerwolde, om het daar op te nemen tegen de lokale helden van Omlandia/GEO JO17-1. Een ploeg die tot dusverre nog een foutloos seizoen kent en zeer makkelijk het net weet te vinden gezien de 42 doelpunten in 3 wedstrijden…… Voor de boys de uitdaging om daar de eerste driepunter van deze competitie binnen te harken!!

 

Forza Peendermontsjes!!!!
“De Peendergoal(s) werden vandaag over de lijn gewerkt” door: Carst Overwijk (1x) en Collin Piersma (1x)

 

 

 

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht