Opende JO17-1 knallend het jaar uit!!!

Halverwege de vrijdagavond was er de eerste afmelding en tot zelfs kort voor aanvang verdwenen er nog een aantal namen van het wedstrijd formulier. Hierdoor stond er een uitgedunde selectie die in allerijl nog even werd aangevuld met Martijn Sienema van de JO15. Uiteindelijk doken er 12 boys de kleedkamer in om zich voor te bereiden en was het wachten op Peize JO17-2. In een rechtstreeks duel moest er vandaag bepaald worden wie zich definitief in het “linkerrijtje” zou spelen.

Vuurwerk naast en op het veld…

Waar Peize op het parkeer terrein het eerste vuurwerk al voor de wedstrijd liet knallen, waren het de Peenders die het deden op de plek waar het hoort. Ondanks de vele regenval was het hoofdveld perfect bespeelbaar en lieten de boys een wonderschone 1e helft zien. Vanaf minuut 1 ging het gas er op en kegelde men Peize volledig van het veld.

Er werden prachtige aanvallen op de mat getoverd en al snel was er de ruime voorsprong. Nog binnen het eerste kwartier wisten de boys de wedstrijd al naar hun toe te trekken en stond er al een veilige 3 – 0 voorsprong op het scorebord. Langs de lijn stond de “har(ry)de kern” te glimmen van oor tot oor en luidkeels te roepen “10 10 10” De boys waren even afgeleid door de uitbundigheid van deze doorgaans zeer kritische colonne en ineens had Peize een gaatje gevonden  in de Peender defensie. Dit was even tegen het zere been van de Peenders want direct vanaf de aftrap ging het gas er weer op en binnen de minuut werd de marge al weer hersteld. Tot aan de verplichte break kregen de boys nog diverse keren de handen van het publiek op elkaar. Nadat Mels de laatste bal binnenschoot kon er met een duidelijke 7 – 1 voorsprong de kleedkamer opgezocht worden.

Rustig uitgespeeld…

Na zo’n galavoorstelling kon het magneetbord dit keer in de tas blijven en was het gewoon even lekker genieten in de kleedkamer. Waar tijdens de 1e helft bijna elke kans raak was, was het na de thee moeilijker om het net te vinden. Er waren nog genoeg mogelijkheden om te scoren, maar het gaatje vinden lukte even wat minder. Peize liet zich ook nog een paar keer zien in de Peender 16 en uiteindelijk floot de goed leidende vd Woude Sr. bij een 8 – 3 stand voor het einde.

Doelstelling uiteindelijk gehaald…

Na het opmaken van de eindstand kunnen we met recht stellen dat de boys een zware start hebben gehad van de competitie. In de eerste 5 wedstrijden pakten de boys slechts 1 puntje tegen achteraf de ploegen die tot op de slotdag met elkaar om de titel hebben geknokt. In de resterende 5 duels werden wel de punten gepakt getuige de 4 overwinningen en 1 nederlaag. Door de winst van vandaag op Peize word deze ploeg nog gepakt in de eindstand en eindigen de boys uiteindelijk op de 6e plaats.

Gezien de krachtsverhoudingen en de start van de competitie, uiteindelijk een verdienstelijke positie. Zelfs de “har(ry)de kern” was tevreden getuige het app berichtje wat laat op de zaterdag middag binnen kwam “ik ha genoten hjoed coach, meist troch as coach in 2019”

Namens de spelers en staf van de JO17-1 alvast goede feestdagen gewenst en in 2019 melden we ons weer op de Peender grasvelden!!! In de tussentijd zijn de boys wel actief in een van de sporthallen in het Westerkwartier en is een ieder van harte welkom!!

 

 

Forza Peendermontsjes!!!!
“De Peendergoal(s) werden vandaag over de lijn gewerkt” door: Eize Drent (3x) Roan Alssema (3x) Sander Doetjes (1x) en Mels Nauta (1x)

 

 

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht