Opende JO17-1 laat ongeslagen koploper Zuidhorn ontsnappen!!!

In de voorbije weken hebben de boys al een aantal malen een nederlaag moeten slikken. Op zich niet erg, maar soms heb je van die nederlagen die echt weggepoetst moeten worden bij de eerst volgende mogelijkheid. Nadat de boys vorige week kansloos onderuit waren gegaan moest er vandaag iets recht gezet worden. Op voorhand een pittige klus, want de tegenstand kwam vandaag vanuit de JO17-2 van Zuidhorn. Tijdens de poulefase van de beker stonden beide ploegen ook al tegenover elkaar en was er voor de Peenders een kansloze 7-0 nederlaag.

Toch weer op achterstand…

Op basis van de eerder opgedane ervaring tegen deze ploeg had de technische staf besloten om de veldbezetting iets anders neer te zetten. Deze aanpassing werd door de boys goed uitgevoerd en zo kon er volop tegengas worden gegeven vandaag. Sterker, de betere kansen waren voor de Peenders, maar het juiste laatste zetje geven was vooralsnog een probleem. Achterin leken de boys het goed onder controle te hebben, maar halverwege de 1e helft was er ineens de tegentreffer. Net even niet opletten en direct wist Zuidhorn dit af te straffen.

Verdiende goal blijft uit…

Tijdens het thee slurpen werd snel het plan besproken voor het resterende deel. Waar de afgelopen periode na een tegentreffer het wel eens een tandje minder ging, werd vandaag weer eens ouderwets de mouwen opgestroopt. De boys bleven er in geloven en wisten de defensie van Zuidhorn aan het wankelen te brengen. Weer waren er mooie kansen, maar ook nu was het benutten daarvan de moeilijkste opgave. Volop strijdend en knokkend bleven de boys op zoek naar de toch wel zeer verdiende treffer. Inmiddels was het al slotfase en nog steeds stond er die verrekte achterstand op het scorebord… Zelfs in de slotseconden kon het nog voor de Peenders, maar met het nodige kunst en vliegwerk op de doellijn was het Zuidhorn die uiteindelijk de 3 punten aan de haal ging.  

Strijd geleverd…

Ondanks de nederlaag kunnen de boys terug kijken op een goede wedstrijd waarin ze hebben laten zien over de juiste “vechtersmentaliteit” te beschikken. Als coach ben je tevreden met de uitvoering van vandaag, maar de kritiek kwam zaterdag laat nog even via de app. Vanuit het kamp van de “har(ry)de kern” volgde het bericht: “He boeke, goed tactisch plan hjoed mar dat silst wol net self betocht hawwe, sa slim bist net. Punten matte der komme, oars hellest de kryst net”

Komende weken zal er op het trainingsveld weer de nodige arbeid moeten worden geleverd zodat op zaterdag 27 oktober goed voorbereid de reis naar Ten Boer kan worden ingezet. Dan zijn de lokale helden van Omlandia/GEO JO17-1 de tegenstander. Een ploeg die tot dusverre nog een foutloos seizoen kent…… Voor de boys de uitdaging om daar de eerste driepunter van deze competitie binnen te harken!!

 

 

Forza Peendermontsjes!!!!

 

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht