Opende JO17-1 pakt de volle winst in het Drachtster bos!!!

 

Na een paar mooie overwininningen op rij was vorige week VenV’67 net even te sterk. In een stevig en pittig duel moesten de Peenders een 3-2 nederlaag slikken en dus moest er vandaag de “revanche” komen. Slachtoffer van de Peender dadendrang moest dan de JO17-3 van Drachtster boys worden.

Effectief en verdiend op voorsprong…

De warming up kon nog op echt gras worden gedaan, maar de wedstrijd moest op het plastic gras worden gespeeld. Het was weer even wennen aan de ondergrond, maar al snel pakten de boys het overwicht. Slim gebruik makend van de ruimte achter de defensie waren het Eize en Roan die de ploeg vandaag op het juiste spoor zetten. Laatst genoemde brak door en wist op hoge snelheid de achterlijn te halen. De enigste die op snelheid bij kon blijven was Eize en hij kreeg de bal dan ook op een presenteer blaadje aangereikt. Zonder aarzelen wist hij wel raad met dit buitenkansje en stond er na 8 minuutjes al 0 – 1 op het scorebord. Een aanval uit het boekje.

 

Drachtster boys probeerde zich in de wedstrijd te knokken door er wat korter op te zitten. De duels werden aan beide zijden vol overgave aan gegaan en was het voor de verder goed leidende scheidsrechter wel even opletten. Er werd geen kans weggeven en voorin was er steeds de dreiging. Nog voor de verplichte break wisten de boys de marge te verdubbelen. Een kopie van de aanval zoals bij het 1e doelpunt met dezelfde personen in de hoofdrol betekende de verdiende 2 – 0 voorsprong.

Druk, penalty en in ondertal…

Na de thee was het beeld vooreerst niet anders. Achterin hadden de Peenders de zaakjes goed op orde en de kansen op meer waren aanwezig. Zo lieten de boys nog 2x een kans voor open goal liggen en zodoende vergat men eigenlijk de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Drachtster boys begon meer en meer de bal maar er hoog ingooien en hopen dat hij goed valt. Zo ontsnapte de spits even, maar met een perfecte sliding bracht Rik redding ten kosten van hoekschop. Althans, dat was de mening van alles en iedereen die voor rood is. De man in het zwart was een andere mening toebedeeld en legde de bal op de stip. Dit buitenkansje werd gretig verzilverd en zodende was de spanning ineens volledig terug.

 

In de slotfase werden de duels nog iets steviger en moest de kalmte bewaard worden. Sander liet even een aparte manier van “ingooien” zien en mocht geheel terecht even op de bank plaats nemen. Hierdoor moesten de slotminuten met een man minder uitgespeeld worden maar op kracht en karakter werd de voorsprong over de streep getrokken.

Stevig in de middenmoot…

In de laatste weken hebben de boys redelijk de punten kunnen pakken en inmiddels staan we dan ook weer stevig in de middenmoot. Komende zaterdag wacht alweer de laatste competitie wedstrijd van 2018. De boys sluiten dan het jaar af met een thuiswedstrijd tegen de lokale helden van Peize JO17-2. Inzet van dit potje is, wie komt er in het linker rijtje?? De Peenders kijken nu nog tegen een achterstand van 2 punten aan, maar bij winst stijgt men naar plekje 6. Uiteraard rekenen de boys weer op veel support langs de lijn!!!

 

 

Forza Peendermontsjes!!!!
“De Peendergoal(s) werden vandaag over de lijn gewerkt” door: Eize Drent (2x)

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht