Opende JO17-1 pakt de winst in derby!

Voor de boys stond er vandaag weer een mooi potje op het programma. In een ware “Slag om de Doezumertocht” moest dan vandaag eindelijk eens de 3 punten gepakt worden. Tijdens de bekercampagne is dit team al verslagen, dus waarom nu ook niet??

Oppermachtig…

De boys draaiden een ietwat matte warming up, die een reactie uitlokte van het nerveuze technisch duo. “He kom op boys, dit mat feller…” Schouderophalend werden de posities ingenomen en na het 1e fluitsignaal lieten de boys zien dat de boodschap wel degelijk was binnen gekomen. Slim spelend en stevig in de duels daar waar nodig werd het overwicht gepakt. Achterin werd er bijna geen kansje weggegeven en op de andere kant wisten de boys diverse kansen bij elkaar te spelen. Halverwege de 1e helft was het dan raak voor de Peenders. Zoals vaker de laatste weken was het weer Carst die de openingsgoal voor zijn rekening nam. Uit een hoekschop kwam hij keurig voor de man en wist de bal uit de draai binnen te schieten. Een verdiende voorsprong die zelfs voor de break nog eens werd verdubbeld nadat Eize een vlotte aanval doeltreffend afrondde.

Keurig uitgespeeld…

Gedurende het theepraatje werden er nog wat frisse krachten ingebracht en enkele aandachtspunten doorgenomen. Vanuit de groep kwam de reactie “Rustig maar Jan en Jan, dit geven we echt niet meer weg!!”

De boys pakten het direct weer op en al snel was het weer raak voor de Peenders. Uiteindelijk was het Ide die de bal binnen wist te schieten en eigenlijk de wedstrijd hiermee wel in het slot gooide. Achterin was er nog 1 kleine onachtzaamheid waardoor ook Grootegast op het scorebord kwam. Met een 3 – 1 overwinning pakten de boys vandaag hun eerste 3 punten in de competitie.

Volgende derby wacht…

Tijdens de afgelopen weken en met het uitblijven van de nodige overwinningen werd de druk vanuit de “har(ry)de kern” alsmaar meer opgevoerd. Blijkbaar heeft deze groepering zich inmiddels gemeld bij het bestuur, want afgelopen week kwam er zelfs een berichtje binnen namens de jeugd coördinatoren van Opende. “Als je zaterdag geen resultaat boekt, komt het op non-actief stellen wel heel dicht bij boeke……” Met een meer dan verdiende overwinning hoop je dat deze dreiging is weg genomen, maar tijdens de 3e helft van ons vlaggenschip werd er nog even een boodschapje doorgegeven “Meist nog 2 wyke troch, dan evaluere we wer…”

Komende zaterdag zijn de boys vrij en dus staat op zaterdag 17 november pas de eerst volgende wedstrijd op het programma. Ook dan weer een onvervalste derby op het programma. Dan spelen de boys op eigen veld de “Slag om de Skieding”!!! Uiteraard rekenen de boys weer op veel support langs de lijn!!!

Forza Peendermontsjes!!!!
“De Peendergoal(s) werden vandaag over de lijn gewerkt” door: Carst Overwijk (1x) Eize Drent (1x) en Ide de Jong (1x)

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht