Opende niet opgewassen tegen Helpman

Waar afgelopen zaterdag vele regionale wedstrijden geen doorgang vonden daar werd er wel afgetrapt bij vv Opende. In een eenzijdige wedstrijd bleek het sterke Helpman (nog) een maatje te groot (1-5).

Helpman bezit met oud-voetballers van RKC Waalwijk, enkele overgekomen toppers van be quick zondag en jongens met een FC Groningen verleden over een uitermate uitgeslepen ploeg.

Samen met Velocitas is deze sterkhouder de absolute smaakmaker in de vierde klasse en zouden ze ook een of twee klasses hogerop niet misstaan.

Toch had het ook anders kunnen lopen afgelopen zaterdag. Na een sterk begin van Helpman wist Opende middels een doelpunt van Erwin Henstra, na een goede aangever van Henk Veenstra, tegen de verhouding in met 1-0 voor te komen. Hierna had Arnold Oosterbaan de kans op de 2-0 maar hij mistte het doel tot op een haar.

Vervolgens zette Helpman het duel naar de hand, waarbij het deels geholpen werd door wijfelende optredens van keeper Eppie Pijpker. Pijpker zag er bij een drietal tegengoals niet goed uit. De anders zo stabiele keeper had zijn dag niet.

Zoals aangegeven herbergde Helpman veel kwaliteit en was met name Camiel Buursma, met drie doelpunten, een voortdurende plaag voor Opende.

Toch kan Opende terugzien op een goede eerste seizoenshelft. Enkele jonge spelers hebben de definitieve stap gemaakt naar de hoofdmacht en zij blijken wekelijks te groeien. Voor Opende wacht nu de winterstop en in de tweede seizoenshelft zal getracht worden de mooie subtoppositie vast te houden.

Samen met Leo, RWF, ODV, ONR en Haulerwijk zal Opende uit gaan maken wie achter Velocitas en Helpman zich de beste van de rest mag noemen. En dat hadden alle supporters een jaar terug niet durven dromen. Kortom: “Het gaat de goede kant op met Opende”.

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht