Opnieuw tik op de neus voor dreamteam JO15-1.

scheurtjes in ongenaakbaar geacht one-touch voetbal.

Op de maandagavond moest het team van het supertrio GHP afreizen naar Drachtster Compagnie om daar de THUISwedstrijd tegen TFS JO15-1 te gaan 'inhalen'. Na 2 fikse tikjes op de neus tegen respectieve lijk Drachtster Boys en 't Fean 58 was de opdracht voor deze avond vrij simpel: winnen.

Nog steeds zonder Jelmer Elzinga, Marrijn Frankes en Jerco Swieringa en dus aanvulling in de persoon van Carst Overwijk stuurde een fikse rij 'gevulde' auto's naar het voor deze avond elders gesitueerde thuisveld.

Op het magneetbord werd uitgelegd hoe we de tegenstander deze avond zouden gaan bestrijden en bij iedereen werd nog even persoonlijk de 'puntjes op de I' gezet voordat de bal mocht gaan rollen.

En het werd een leuke 1e helft waarbij de uitspelende gastheren een duidelijk veldoverwicht hadden maar de thuisspelende gasten levensgevaarlijk in de counter bleken te zijn. Toch werd het rustsignaal, van de overigens prima fluitende youngster van TFS aangehoord met een brilstand (0-0).

En dat konden de Peenders eigenlijk zichzelf nog het meeste aantrekken want er waren kansen zat om de score te openen. Pech, verkeerde keuzes op verkeerde momenten en goed keeperswerk waren echter DE oorzaken van het niet scoren waarbij ik natuurlijk niet uit het oog ben verloren dat ook de TFS-boys zomaar die score hadden kunnen openen.

Dat gebeurde dus niet en daarom kon coach Pieter in de pauze nog even wat dieper op de 'details' in gaan. De 2e helft zou het dus allemaal goed moeten komen en 'als we snel weten te scoren zal ook de 2e treffer snel volgen' zo gaf 'grens' Harry de boys en girls nog even mee.

En wat een vooruitziende blik had deze 'alde Strompel ' zeg. Want binnen 5 minuten lag de 1-0 in het netje maar helaas wel in het voordeel van de thuisspelende gasten.

Balverlies op het middenveld resulteerde in een lukrake trap over de verdediging heen en het was de supersnelle spits van TFS die wel raad wist met de buitenkansje. Een domper van jewelste natuurlijk maar 1 die heel snel kon worden verwerkt want uit de 1e de beste tegenaanval wist Carst Overwijk met een strakke pass de vandaag toch weer uitstekend spelende Johan Terpstra te bereiken die met een simpel tikje de gelijkmaker (1-1) produceerde.

Het publiek ging er eens even goed voor staaan want nu 'waren de rapen gaar', 'was het hek van het dam' en gaan we 'erop en erover'. Althans dat viel te lezen uit de 'tekst-wolken' die uit de mond van het Peenderpubliek leek te komen. De ene aanval na de andere volgde op het doel van de TFS-goalie maar op de een of andere manier leek zijn doel onzichtbaar te zijn 'dicht getimmerd'.

En wat gebeurd er als je 'zelf' niet scoort ? Inderdaad dan doet de tegenstander dat wel en het was dan ook de thuisclub die opnieuw uit een snel uitgevoerde counter plotseling weer op een 2-1 voorsprong stond.

In de laatste 5 minuten werd de druk nogmaals opgevoerd maar wat de Peenders ook probeerden het zat deze avond gewoon simpelweg niet mee. Geen klein beetje geluk, net niet dat kleine beetje gogme waar je voordeel uit kunt halen en ook fysiek in sommige duels net niet 'mans' genoeg om de wedstrijd alsnog te doen 'kantelen'.

Dus opnieuw een tik op de neus, de 3e op rij, voor het dreamteam en morrende geluiden op en rondom het veld. Zelfs zo erg dat zelfs een supporter de kleedkamer na de wedstrijd wist 'binnen te dringen' om zijn 'gram' te halen bij het GHP-trio. Deze wisten niet hoe snel ze de veilige haven moesten zoeken, in de kantine van de thuisspelende gasten.

Zichtbare scheurtjes dus in het onaantastbaar geachte trio waarbij de naam van assistent-coach Harry meermalen viel als 'de zwakke schakel'. Volgens diezelfde 'zwakke schakel' was Johan Terpstra vandaag 'de man van de wedstrijd'. Niet door zijn doelpunt maar wel door de progressie die dit frele mannetje maakt en ook vandaag weer een ware plaag voor zijn directe tegenstanders bleek te zijn.

Of de overige 2 trainer-coaches het met deze 'mening' eens zijn/waren zal de komende dagen moeten blijken want hoofd jeugdbestuur, Rene Sienema, deelde mee dat er maandag 17 december a.s. een evalutiegesprek zal volgen.

Forza Peenders. (ik blijf het zeggen).

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht