Peender Heitie's laten zien dat ze kunnen voetballen in Leek.

Vrijdag was het weer zover, de sporttas en de schoenen met nopjes konden weer uit het stof gehaald worden voor een avondje topsport in Leek. Bij het verzamelen op het Opender sportpark werd er door coach G duidelijke taal gesproken. We worden eerste dit seizoen en Pieter Pama is ook al geregeld en die kan niet afgezegd worden, dus het is nu aan jullie. Waarschijnlijk is de coach op het matje geroepen bij het bestuur en is er aangegeven dat de resultaten van de laatste seizoenen niet meer geaccepteerd worden. Dat de boodschap hard aankwam bij het team bleek wel toen er een aantal plotseling met eigen auto naar Leek gingen, mocht het toch slecht gaan dan kunnen we snel naar huis en hoeven we de coach niet meer onder ogen te komen. En zo arriveerden we dus met acht auto's en elf spelers in Leek. Zo kleedkamertje zoeken en het sporttenue kan aangetrokken worden, maar wat was er gebeurd ????? Wel negen van de elf shirts waren gekrompen. Wa hat de shirts de leste keer iene wasmachiene dien ?

Er zaten opeens opgezwollen wasbordjes in de shirts......... of waren de shirts niet gekrompen maar was de winterstop te lang geweest ? Afijn eerst maar even bolje en dan maar even oe de conditie praatte. De eerste wedstrijd was fenomininaal tegen Grootegast, hoog tempo.... heel veel gemiste kansen maar gelukkig ook kansen benut en de eerste wedstrijd werd dan ook gewonnen. Nou zei de coach na afloop; jimme ha goed spiele en de conditie is neat mis mei. De tweede wedstrijd was tegen Roden en nadat ze het twee keer zonder succes hadden geprobeerd namen de Peendermantsjes de regie over. En ook deze wedstrijd werd met hoogte punten en natuurlijk ook diepte punten winnend afgesloten. In de dug-out trilde al een telefoon, er werd al geroepen...... warskienlik it bestuur wolle fest witte hoe it gjit. Maar er kwam geen actie de telefoon bleef ien it toske. Sa no nog even vev oprolje en dan kinne we oan it kantinevocht. Vev was fanatiek de opstelling werd nog even doorgenomen, looplijnen uitgezet en toen kon er begonnen worden. Maar wat de tactiek was hebben we niet ontdekt maar de looplijnen wel. Want als de peender heitie's de bal veroverden, ging iedereen bij VEV in een draf richting de eigen goal om ons daar op te wachten. Zelfs als ze in de buurt van de bal kwamen renden ze nog terug en lieten de bal liggen. Gelukkig konden de peender heitie's kleine gaatjes creëren in de nogal gevulde verdediging en kon ook deze wedstrijd afgesloten worden met een ruime overwinning. In de kantine werd er nog even gebabbeld over de resultaten onder het genot van wat sportdrink en een gezonde 35+ hap. De coach maakte het team zo enthousiast dat er al diverse suggesties op tafel kwamen. We matte neie tenue's en tossen ha we kenne wol nei de haadklasse en litte we don ek mar een bus oan skaffe. Rustig blijven heitie's we binne er nog net, maar we kunnen wel zeggen dat we " it goed dien ha " drie keer gewonnen en drie keer de nul gehouden.
Volgende toernooi van de heitie's is in Opende. Kom op tijd want de wedstrijden zijn vroeg in de avond en duren geen negentig minuten.

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht