Peender Pakes (PP45+) pakken door ...

Afgelopen vrijdagavond was er weer een speelronde voor de PP45+
Ditmaal werden de teams van de Wilper Boys, ONR en VEV'67 op het eigen sportpark "de olde Wierden" verwelkomt.
Rond 19.00 uur bleken er maar liefst 11 Pakes de “oude sloffen” te hebben opgezocht.

Er melden zich 3 nieuwkomers ten opzichte van de vorige speelrondes nl: pake Anton en 2 Pakes uut de Kornhorn Harm en Sipke.
Pake Pomke (nog niet geheel fit uit de eerste speelronde gekomen) trok het interim leiderschap naar zich toe door afwezigheid van het technisch duo Bijstra (jarig)en KKK(klaas is nog herstellende van een KnikKnak in z’n rug).

Daar er deze avond niet voldoende scheidsrechters beschikbaar waren bood Henk Brink aan 2 wedstrijden te willen leiden naast hoofdarbiter Eppie Pijpker, mannen dank hiervoor.

Grote afwezige bij de PP45+ deze avond was 1 van de mede spelmakers van de vorige rondes Siebe van der Velde. De grote vraag was hoe vangen de Pakes dit op en zijn ze tegen de druk als huidige koploper bestand..

Nadat de kicks waren aangetrokken en de tape en zwachteltjes waren aangelegd konden we richting de trainings accomodatie.
Helaas heeft de VVO bij het hoofdveld nog geen verlichting zodat er naar de trainingsvelden moest worden uitgeweken.

De eerste wedstrijd van deze avond moest worden aangetreden tegen de voor ons altijd lastige Boys uit de Wilp.
Na wat aftasten kwamen de Pakes geleidelijk in hun ritme.
Renze van der Donk als diepste aanspeelpunt met een daarom heen,vanuit het middenveld opkomend onze regisseurs Henk Tjoelker en Jannes Teakema.
Henk Kramer had de vrije rol om van achteruit door te schuiven om zo voor voldoende aansluiting te zorgen. De beide vleugelverdedigers Simon Graansma en Harm van der Veen hadden de opdracht meegekregen naar het centrum van de verdediging te knijpen zodra HenkK de aansluiting zocht met de aanval. Dit pakte goed uit voor de PP45+, er werden na een aarzelende start leuke combinatie opgezet en de eerste kansen dienden zich aan. Na goed inspelend werk van HenkK werd de aanval doorgezet met een combinatie tussen JannesT en RenzeD, deze zette vervolgens HenkTj vrij voor de keeper van de WilperBoys, zijn verwoestend uithaal eindigde via de vuisten van de goalie net over de lat. Een paar minuten later was het wel raak. De diepgaande Simon vond de vrijstaande van der Donk, deze draaide met zijn typerende beweging (kont dr in en dan draaien) weg van zijn tegenstander en tikte beheerst de 1 - 0 binnen. De Pakes van de Wilper Boys zetten meer druk op de Peender verdediging. Maar verder dan wat “opwarm” schoten voor onze keeper Kees Blunder kwamen ze niet, dit mede door het goed spel van Harm, die de altijd scorende spits van de WB volledig aan banden legde. Na het laatste fluitsignaal van de redelijk leidende leidsman Brink ???? waren de eerste 3 punten van deze avond een feit.

Na een korte pauze wachtte de volgende tegenstander ONR. Tegen deze verdedigend ingestelde ploeg hadden de Pakes nog wat goed te maken na de blamerende nederlaag van een paar weken geleden. Interim Pomke toverde een iets minder offensieve tactiek uit zijn Peaky Blinders Pet (hij was met deze Engelse Cap op zijn "bijna kale koppie" net coach Barry Hughes zoals hij langs en soms binnen de lijnen zijn mannen aanspoorde.
Anton Dragstra kwam voor RenzeD en JannesT maakte plaats voor de Sipke Storteboom. ONR zakte zoals verwacht terug rondom hun eigen goal, de interim had zijn Pakes voor de wedstijd op het hart gedrukt, niet zoals een paar weken terug volop in de aanval te gaan maar ook een beetje in te zakken, deze tactiek werkte, de mannen uit Roden kropen uit hun stellingen en werden zowaar op deze manier voor hun eigen goalie weggelokt. De ontstane ruimte werd door de Peender Pakes bij de eerste de beste aanval volledig benut. Na een combinatie tussen Henk en Henk kwam de bal voor de voeten van de verrassend op links gepositioneerde Sipke. Met een werkelijk onnavolgbare actie (alla Arjan Robben) vanaf links binnendoor draaiend, vervolgens met een subtiel schot buitenkant rechts de 1 -0 binnen te schieten. Nu moesten de Pakes uut Roden meer komen. Echt gevaarlijk werden zij niet mede door een solide staande verdediging en een goed keepende Kees B. Een snelle spelhervatting van Kees eindigde uiteindelijk weer voor de voeten van "onze Parel uut de korenstad " Sipke, bijna op identieke wijze schoot hij de 2 -0 binnen. De wedstrijd was gespeeld en Anton kon na een goede loopactie vlak voor het eindsignaal zelfs de 3 - 0 binnen knallen.

Paleis revolutie ??
Zo 6 punten uit 2 wedstrijden. Nu nog de laatste wedstrijd tegen naaste concurrent VeV'67 uit Leek. De interim zat met een probleem alle 9 spelers zaten te popelen om te starten. Normaal gesproken zijn er na 2 wedstrijden altijd wel wat pijntje her en der bij de Pakes en wordt er "zet mij maar even wissel " geroepen. Maar niets van dit alles, Henk Brink verruilde zijn fluit zoals afgesproken met Simon voor een plek in de basis. HenkK werd even rust gegund na zijn energie slurpende vrije rol deze avond. Na het beginsignaal van Simon ontspon zich een mooie open partij. Voor beide doelen werden kansen gecreëerd. De keepers van beide teams onderscheiden zich door kans op kans onschadelijk te maken en groeiden beide uit tot uitblinkers van deze wedstrijd. De Pakes uit Leek zetten meer druk en dreigden (als er niet snel ingegrepen werd van af de kant) de 3 punten mee naar Leek te nemen. De als toeschouwer aanwezige (revaliderende) coach KKK zag het al helemaal gebeuren....interim Pomke stond te dubben (dreigend verlies nemen en iedereen z'n spel minuten geven of toch voor de punten te gaan door te wisselen, met de kans op boze gezichten..)En toen gebeurde het, KKK kwam net als Johan Cruijff destijds bij Leo Beenhakker over het hek naast de interim staan en nam gedecideerd de coaching over. “Kramer dr in voor een middenvelder”. Uiteindelijk pakte deze “Paleis revolutie” goed uit en de Peender Pakes kregen weer wat grip op de wedstijd. Na het laatste fluitsignaal waren beide teams het erover eens dat dit de leukste van de avond was met leuk voetbal en veel kansen over een weer (zoals het 45+ voetbal is bedoeld) en... excellerende goalies aan beide kanten.

Zeker van de avondzege werd de weg richting kleedboxen ingezet, Tijdens het douchen werd er al druk gerekend, hoe staan wij ervoor met nog 1 speelronde te gaan. In de kantine van de Veste werden de teams ontvangen door de gastdames van de Veste, ze hadden het bier koud staan en de snackjes warm (dank hiervoor). Tijdens de nabeschouwing aan de stamtafel werden de punten opgeteld. Over 2 week nog 3 punten pakken en het kampioenschap is binnen... Later op de avond gingen er al geluiden over de tafel of het niet verstandig was om Torro alvast de Tractor en Kar schoon te laten maken en klaar te laten zetten voor een rondrit door Opende...

Maar ... is er geen spreekwoord: “je moet de huid niet verkopen voordat de beer geschoten is ...?”

Stand 1ste klasse E
VVO PP45+ ​ 9 - 20
VEV'67 45+ ​ 9 - 13
ONR 45+ ​ 9 - 10
WilperBoys 45+ ​9 -7

Laatste nieuws: mede door het suc6 van het 35+, 45+ en dames30+ voetbal heeft het bestuur besloten om lichtmasten rond het hoofdveld te laten plaatsen. Binnenkort zal al een start met de aanleg hiervan gemaakt kunnen worden.

Hulde voor deze beslissing……

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht