Peender Pakes stuurloos naar 9 punten !!!

Vrijdag 14 september is de 1ste ronde van de najaarscompetitie voor de Pakes (45+) van start gegaan.
De Peender Pakes zijn deze ronde ingedeeld in de 1ste klasse E samen met VeV'67 (45+1), ONR (45+1) en de Wilper Boys (45+1).
Bij vertrek bleken er maar liefst 9 Pakes aanwezig te zijn, helaas waren beide leiders (KKK en PB) om diverse (legale) redenen niet van de partij deze avond.
En dat bleek gelijk, ipv de velden van ONR te bezoeken reed Pomke met z'n wagen vol Pakes naar de velden van de Wilper Boys... JannesT volgde hem trouw en schudde bij het uitstappen op de parking eens ff met z'n hoofd. "Wot dogst stu jir, Wij matte yn Roden spielje" snel hebben de Pakes hun weg vervolgd naar de juiste lokatie, daar bleken ze ook nog een keertje als 1ste ploeg aanwezig te zijn.
Na de omkleed partij volgde de 1ste wedstrijd tegen ONR, na wat aftasten was al snel duidelijk dat hier meer te halen was, maar de keeper van ONR bleek een sta in de weg. De vizieren van de Pakes Siebe, Renze (v/d Donk) en Henk T. (ja beste lezers, Pake Henk Tjoelker was ook van de partij..)stonden nog niet op scherp. Bij een zeldzame counter van ONR stond de verdediging onder leiding van Henk de Monnink en zn assistenten Henk B. en Simon steeds goed op hun plaatst, mocht de aanval toch verder lopen stond daar altijd nog Kees Blunder fantastisch te keepen. De tijd begon de zwaarste tegenstander van de Pakes te worden, dus tijd voor vers bloed. JannesT en Pomke betraden de grasmat. De aanvalsgolven van de Peender Pakes namen toe en werden gevaarlijker, vlak voor tijd werd de verdiende 1 - 0 toch nog binnen geschoten door Siebe, Renze of Henk T. ( kwiet et niet meer). de 1ste trije punten binne binnen ....

Maar de Pakes hadden niet lang tijd dit te vieren, Pomke hield de mannen scherp door eem een donderpreek te houden "Pakes, jimme matte eem goed luusterje, wij matte sa tsjin de Wilper Boys, wy verlieze de leste jirren bijna elke wedstried fan die die monnen terwijl wy meestol folle better spielje, dit mat oars, kop der bij,net allerjer nei voren fleane mar fanuut de organisatie bolje,en nou hup dr voar."

Of het nu aan de woorden van Pomke gelegen heeft of niet maar de Peender Pakes speelden een puike partij, de boys uut de Wilp kwamen dr niet aan te pas.
al snel werd het 1-0 door ?? ( kwiet et niet meer) , maar eem later door een domme ongelukkige tegengoal kwamen de boys weer langzij. Verd@#$# daar gaan we weer ging er eem door de ploeg, maar de ruggen werden gerecht en even later werd de 2-1 gescoord door ??? (kwiet et niet meer). de wedstrijd werd gecontroleerd uitgespeeld en daar stonden de Peender Pakes dan, 6 punten uit 2 wedstrijden.

Nou wolle we de partij tsjin VEV ek winne zag je aan de geconcentreerde koppies. VeV was favoriet ze hadden met 4-0 van ONR en met 3 -0 tegen de Boys uit de Wilp gewonnen.

Beide ploegen begonnen op het nieuwe kunstgrasveld van ONR met 6 punten in de pocket. VeV begon het initiatief te nemen, maar de verdediging van de Peender Pakes stond als een huis, de spaarzame bal die door kwam was voor Kees Blunder. Na zo'n 10 minuten spelen kwam VeV naar een uitgespeeld aanval op 1-0. Daarna begonnen de mannen uit leek ietjes te "autoritair" te spelen. Hiervan waren de de Peender Pakes niet gediend en gooiden er een tandje bij. VeV werd terug gedrongen op eigen helft en na zo'n 15 minuten stond dr 1-1 op het scorebord ( bin de noam van de doelpuntmoaker eem kwiet). de Peender Pakes roken bloed en na een schiterende uitgespeelde aanval werd de 2-1 in de touwen gejaagd door ( jaja, kwiet et niet meer), VeV was het helemaal kwijt, wat gebeurd ons hier zag je aan de leekster koppies, met nog 5 minuten te gaan maakten de Pakes dr 3-1 van. Vlak voor tijd werd Henk B. vrijgespeeld voor de keeper, oog in oog met hem gaf hij nog een passje op JannesT ( die hier niet meer op rekende) ipv zelf de bal dr in te punterje. In de aanval hierna bracht VeV de eindstand 3 - 2 op het scorebord.

Bezweet en met 9 punten in de pocket werden de kleedkamers opgezocht en klonken de ouderwetse voetbal liederen. Na de bitterballen en de nodige consumpties verbleven de Peender Pakes nog steeds in hogere voetbal sferen. Dat er hier en daar wat kramp bij diverse spelers in de benen schoot was begrijpelijk maar na zo'n prachtige voetbalavond werd hier hartelijk om gelachen en als laaste hebben zij het licht uigedaan op het Sportpark van ONR. Vrijdag 28 september kunnen de Pakes weer aan de bak op het Sportpark van de Wilper boys.

 

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht