VV Opende doet aan klantenbinding

Afgelopen zaterdag stond de topper in de vierde klasse c op het programma. In een spectaculaire wedstrijd wist Opende een dikverdiende 3-1 overwinning uit het vuur te slepen.

Hoe anders dan het afgelopen seizoen, toen beide teams met elkaar verwikkeld waren om de nacompetitie voor degradatie te ontlopen. In de laatste wedstrijd van het vorige seizoen wist Opende door een 2-1 overwinning op de gasten dit te ontlopen en ODV wist zich ternauwernood via de nacompetitie te handhaven.

Dit seizoen verkeert het beiden anders. De club uit Wijnjewoude is gefuseerd met de zondagafdeling en dit heeft hen een flinke kwaliteitsinjectie gegeven. Bij Opende is het de jeugd die wekelijks stappen maakt en hierdoor staan beide teams hoog  in de rangschikking.

Aan ODV was het om de eerste kans te noteren. Auke Linstra lobde in kansrijke positie over doelman Eppie Pijpker, maar richtte te hoog om doel  te treffen. Tien minuten later was het broer Tjeerd Linstra, welke van afstand op de goal vuurde. Pijpker kon er nog ternauwernood de vingertoppen tegenaan krijgen, waardoor de bal niet in het doel, maar op de lat belandde.

Opende voetbalde prima mee met de koploper en na zestien minuten brak Jarno Westerhof de ban. Pijlsnel wist hij langs zijn directe tegenstander te razen om vervolgens met een mooi afstandsschot doel te treffen, 1-0.

ODV leek aangeslagen,maar wist al snel het goede spel te vervolgen. Dit zonder dat er noemenswaardige kansen werden gecreëerd. Net voor de pauze was er wederom een pijlsnelle uitbraak van Opende, via meerdere  schijven werd de excellerende  Arnold Oosterbaan bereikt. Koelbloedig bracht hij de stand op 2-0.

Wat een weelde in Opende, waar de ruim 220 supporters de kantine vreugdevol opzochten. Na de onderbreking probeerde ODV wel de aansluitingstreffer te zoeken, maar de verdediging van Opende liet onder leiding van Stefan van der Veen en Wietse Eringa geen gaatje vallen. In de contra-attact hadden de Wijnjewoudenaren de handen vol aan de spitsen en  nadat Henk Veenstra en Jarno Westerhof naast hadden geschoven wist youngster Cato de Boer het duel wel in het slot te gooien. Uit een aanval met Westerhof en Veenstra in de hoofdrol belandde de bal voor de voeten van De Boer. Uiterst koel wist hij de bal langs de keeper van ODV te spelen, 3-0.

De wedstrijd was gespeeld en ODV geloofde niet meer in haar kansen. Een kanonskogel van Westerhof belandde twintig minuten voor tijd nog op de lat en had beter lot verdiend. In de dying seconds van de wedstrijd mocht Joop Welfing, van de overigens prima leidende arbiter Schippers uit Harkema, nog aanleggen voor een makkelijk gegeven strafschop. De topscoorder van ODV wist wel raad met dit buitenkansje en bracht de eindstand op het scorebord, 3-1.

ODV liet in deze wedstrijd zien dat het onder leiding van trainer Jeroen van Wijk een goede groep spelers heeft. Het Opende van trainer Marcel Hiemstra deed nog meer aan klantenbinding en het gejuich wat er de afgelopen weken over sportpark `De Olde Wierden´  galmt geeft aan dat de IJtmsa Livingworld – IP Camera Pro formatie op de goede weg is.

Voor komende week staat er voor Opende een nieuwe streekderby op het programma. Dan reist men af naar Friesche Palen om het in een onderling duel op te nemen tegen de equipe van trainer Jan Haan. Dit zal gepaard gaan met de afreis van het hondstrouwe rood-witte publiek. De penningmeester van RWF zal zich dan ook al wel in de handen wrijven. Voor RWF is het zaak om de goedlopende trein van Opende te ontregelen. Of dit hun lukt zullen we volgende week weten.

In ieder geval weet Opende zich in de ranglijst steviger in de top drie te nestelen en wat betreft het goede spel en de jonge spelers, die wekelijks het toneel betreden, ziet het er voor de toekomst van Opende rooskleurig uit.

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht