VV Opende maakt zich klaar voor een rooskleurige toekomst

Het gaat de club het afgelopen halfjaar extreem voor de wind. Konden we eerder al meldden dat alle jeugdteams bezet waren en dat er naast een Dames 30+ team ook een tweede 35+ team aan de teams was toegevoegd, daar worden nu verdere successen behaald.

 

Zo blijken de drie heren seniorenteams prima uit de benen te kunnen in hun klasse. Het jonge tweede elftal springt hierbij uit het oog, waarbij na de eerste wedstrijd in competitieverband te hebben verloren, louter overwinningen op het papier zijn gekomen. Ook het eerste elftal zit in een positieve flow en deze wordt doorgetrokken door de gehele club. De jongens van het eerste elftal zetten zich onder andere in als trainer, barvrijwilliger en hebben het ´rad van avontuur´ weer nieuw leven ingeblazen.

 

Al met al allemaal positieve berichten, waarbij ook de resultaten van het eerste elftal uit het oog springen. Nadat er werd verloren van Velocitas is het vlaggenschip inmiddels zeven duels ongeslagen en is er een prima subtop positie op de ranglijst van de vierde klasse te noteren.

 

Ook de dames weten zich te handhaven in de subtop. Het team van Dennis Ryan heeft een flinke aanwas aan nieuwe leden en vanuit de jeugd staan enkele talentvolle dames te trappelen om in de toekomst dit team te gaan versterken.

 

Bij de oudere senioren zijn er ook louter positieve resultaten te achterhalen. De 35+1 heeft een prima tweede positie behaald in de najaarscompetitie en voor het tweede 35+ team, de 45+ en de dames 30+ (moeten nog één puntje veiligstellen) zijn kampioensschappen te noteren.

 

Algemene ledenvergadering

Tijdens de algemene ledenvergadering van de bloeiende vereniging kon verder worden gemeld dat het de club ook financieel gezien voor de wind gaat. De vele toeschouwers en een uitpuilende kantine spelen hierin een belangrijke rol, maar ook de sponsorcommissie heeft hierin een grote rol.

 

Het sportpark is dan ook een trekpleister voor het Westerkwartier en ver daarbuiten. De accommodatie wordt door de MOP-ploeg en grounsdman prima onderhouden en in het afgelopen halfjaar zijn er al een vijgendertigtal nieuwe sponsoren aan de club gebonden.

 

Daarnaast heeft de club geïnvesteerd in een nieuwe narrowcasting-systeem waarbij clubinfo samen met info over de sponsoren op de aangeschafte TV in de Veste kunnen worden getoond.

 

Lichtinstallatie

Om de groei in het ledental te blijven opvangen en tevens vooruit te kunnen in het 30+ voetbal is er een lichtinstallatie aangeschaft,zodat er in de toekomst niet meer op de trainingsaccommodatie hoeft te worden gevoetbald,maar dat dit kan op het huidige hoofdveld. De grote MOP-ploeg rond de werkzaamheden in december af en daarmee is een langgekoesterde wens van de club gerealiseerd.

 

Erelid

Tijdens de ledenvergadering werd Kees van der Molen in het zonnetje gezet. Van der Molen heeft na 28 jaar vrijwilligerswerk en verschillende bestuursfuncties besloten om het bestuurlijke stokje en zijn inzet als wedstrijdsecretaris voor de senioren na dit seizoen over te dragen. Natuurlijk blijft Kees aan de club verbonden en zullen we hem voor allerlei zaken bij de club blijven vinden. Voor zijn grote toewijding en hartstochtelijke clubgevoel werd Kees benoemd tot erelid van de club. Van der Molen kreeg buiten een blijvende herinnering een bos bloemen en dinerbon overhandigd.

 

Nieuw jong bloed

Voor de reeds vacante bestuursol van secretaris is Mariska van der Veen bereid gevonden om deze bestuursrol op zich te nemen. De club slaat hierbij twee vliegen in één klap. Mariska versterkt het bestuur en is tevens afgevaardigde vanuit de dames.

 

De jeugd heeft de toekomst

Vanuit de jeugd is er ook positief nieuws te melden. Wist de JO15-1 afgelopen jaar al de bekerfinale in Joure te behalen, ook dit jaar zien we weer een enorme aanwas van talent. In de jongste jeugd zijn er in het afgelopen halfjaar een zevental nieuwe leden bijgekomen en de club blijft hierdoor doorgroeien,

Het is hierbij een opgave om trainers en leiders te binden, maar het jeugdbestuur is er tot op heden altijd in geslaagd om dit rond te krijgen. Dit gebeurt door een enorme toewijding vanuit ouders, jeugdleden en overige vrijwilligers vanuit het kader.

Het jeugdbestuur is hard bezig om alle jeugdleden de komende winterperiode ook allen weer eenmaal in de twee weken te laten trainen in de Veste.

Mocht er nog nieuwe aanwas in Opende (en daarbuiten vanuit onder andere Kornhorn en Noordwijk) zitten dan kunnen deze vrijblijvend meetrainen op het veld, als straks in de zaal.

Voor meer info over het jeugdvoetbal kunt u zich wenden tot René Sienema en/of Lubbe Klaver. Meer info over vv Opende is te vinden op de actuele website www.vvopende.com.

 

 

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht