Beste Leden, supporters ,vrijwilligers, en sponsoren van de VV Opende

De grootste crisis sinds de tweede wereldoorlog wordt deze corona crisis wel genoemd. De impact hiervan is van een dusdanige vorm dat niemand eraan ontkomt, ook onze vereniging niet.  Vanaf het bekendmaken dat sportclubs trainingen en wedstijden moesten staken op  12 maart zijn alle groepsactiviteiten stop gezet en is de accommodatie inclusief de Veste hermetisch afgesloten. Ook zijn de trainingsvelden niet meer voor de jeugd toegankelijk. Hier wordt door de overheid op gehandhaafd.

De MOP ploeg heeft de werkzaamheden op een laag pitje gezet, alleen Sjouke Borger maait de velden nog. De regering heeft als volgende datum waarop de situatie wordt heroverwogen28 april genoemd, waarbij de kanttekening dat er ook dan naar alle waarschijnlijkheid geen situatie is opgetreden die het normale leven zoals we gewend waren ook na deze datum direct weer mogelijk maakt.

De KNVB heeft hier direct op gereageerd door alle activiteiten in het amateurvoetbal voor het seizoen 2019/2020 te laten vervallen inclusief de wedstrijden om de KNVB beker. Men heeft besloten om het seizoen 2020/2021 weer met dezelfde competitie indelingen te beginnen. Een verstandig en te begrijpen besluit.

Bestuurlijk houden we via de app. contact en volgen nauwkeuring de ontwikkelingen zoals door de regering, het RIVM, en de KNVB naar buiten worden gebracht. Alleen daar kunnen we naar handelen. Aangezien we onmogelijk kunnen inschatten hoelang dit duurt blijft het in elk geval tot de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen  een onzekere toestand zonder voetbal.

We moeten de tent toch draaiende houden De  kosten voor trainers, vergoedingen, onderhoud en huur  lopen door en de inkomsten uit de kantine zijn geheel opgedroogd. We hebben daarom bij de overheid de mogelijkheden die sinds kort geboden worden aan verenigingen om de financiële schade te beperken inmiddels aangevraagd.

De crisis biedt ook mogelijkheden, zo hebben we in een eerder stadium besloten, mede gestuurd door het wegvallen van de familiedag en het mogelijk opschorten van de competities, de velden grondig te gaan aanpakken. Het hoofdveld wordt volledig gerenoveerd, vlak gemaakt en opnieuw ingezaaid. Het eerste gedeelte van het trainingsveld eveneens. Het tweede veld en het tweede trainingsveld (kale weg kant) krijgen klein onderhoud.

Geen voetbal maar wel een voetbalvereniging, er zullen andere tijden aanbreken en dan zal de VV Opende er weer staan. Zoals het er nu uitziet zal dit bij de aanvang van het volgende seizoen zijn. Wat nu belangrijk is, is om elkaars gezondheid te denken en de maatregelen in acht te nemen.

Ook om bij elkaar te blijven als leden, supporters, vrijwilligers en sponsors van deze prachtige club, en de club te blijven ondersteunen in wat voor vorm dan ook.  Achter de schermen gaan we onverdroten door, zoals de sponsor commissie,  en ook wij als bestuur doen wat we kunnen.  Aan iedereen die de VV Opende een warm hart toedraagt vragen we nogmaals  om de club te blijven ondersteunen en hopen snel weer van onze sport te kunnen genieten. We houden jullie geïnformeerd over eventuele besluiten, en ontwikkelingen.

Met vriendelijke groeten,

Bestuur VV Opende

Jan Dikkers Voorzitter

 

 

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht