RWF niet opgewassen tegen Peender dadendrang (0-4).

Afgelopen zaterdag heeft Opende ook haar tweede competitiewedstrijd winnend afgesloten. In een troosteloze ambiance, waarbij supporters van Opende geweerd werden, waren de messen vooraf al geslepen.

De Peender spelers waren tot op het bot getergd, waarbij het aan het hondstrouwe publiek, wat dus verplicht in Opende moest blijven, maar één signaal kon afgeven en dat was de punten meenemen naar Opende.

Een plaatje wat je dan wenst en dan dient het nog uitgevoerd te worden. Het publiek werd node gemist en al snel bleek dat er geen sprake was van een “derby-sfeer”.

Opende werd door de technische staf medegedeeld om zakelijk te zijn en er voor te gaan. Dat zakelijke kwam terug in het spelverloop. In de eerste helft bleken de tegenstanders aan elkaar gewaagd waarbij RWF in de openingsfase optisch iets meer balbezit bleek te hebben.

Opende liet zien dat het uiterst effectief omging met de hun geboden kansen. Al bij de eerste de beste uitbraak werd een voorzet van Wijnand Willemsen door Arnold Oosterbaan matig verwerkt, waarbij de bal toch voor de voeten viel van Corwin Westerhof. Zijn verwoestende uithaal bleek de 0-1 te betekenen.

Even later probeerde de weer goed spelende Siemon Kuperus Corwin weg te steken, zijn balletje was echter net iets te lang. Het bleek uitstel van executie.

In de dertigste minuut stuurde Arnold Oosterbaan Corwin de ruimte in. Zijn inzet werd in eerste instantie nog gekeerd door Otmar van der Toorn, de rebound werd echter feilloos binnengekegeld (0-2).

Opende zat hierdoor in een zetel en wist nog voor rust het duel in het slot te gooien. Een poeier van Kuperus werd net van richting veranderd waardoor de bal net langs de verkeerde kant van de goal verdween. Vanuit de slim genomen corner was het Richard Borger die een panklare voorzet op het hoofd van Kuperus legde. De geplaatste kopbal van Kuperus bleek onhoudbaar en daardoor stond er na 45 minuten spelen 0-3 op het scorebord.

Na rust probeerde RWF nog wel de aansluitingstreffer te maken, maar de vele corners en vrije trappen bleken steeds weer een vangbare prooi voor Joep van de Haarte zijn. Eenmaal moest Van de Haar gestrekt gaan om een schuiver van Janko Jagersma uit de hoek te weren, verder dan deze kans voor RWF kwam het niet. Dit was ook te danken aan de prima acterende achterhoede van vv Opende.

De in de rust ingevallen Jarno Westerhof gooide nog wat extra zout in de wonden bij RWF door de 0-4 voor zijn rekening te nemen.

Voor volgende week staat er voor Opende een thuiswedstrijd tegen Oostergo op het programma. Dan zal er weer gepoogd worden om een driepunter te behalen. Dat dit tegen de “klei-kluten” niet makkelijk zal worden hebben de laatste wedstrijden tegen de mannen uit EE wel bewezen. De aanvang zal weer om 14.30 uur zijn.

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht