Coronaprotocol VV Opende

Coronaprotocol VV Opende

Het voetbal seizoen is weer begonnen .

Na een periode van totale lock down hebben we het afgelopen seizoen in aangepaste trainingsvorm toch nog met enige activiteit afgesloten.

Sinds we weer begonnen zijn op 8 augustus met de training van de eerste selectie is het tijd om een aantal zaken rondom de wedstrijden en trainingen volgens een corona protocol  vast te leggen. Dit geldt tevens voor de supporters . Het bezoek aan het sportpark is aan regels gebonden.

We volgen daarbij de regelgeving zoals  voorgeschreven door het RIVM en  de regelgeving van de KNVB vastgelegd in het  algemeen protocol verantwoord sporten.

Algemene regels zijn :

-          Blijf thuis bij klachten en laat je testen

-          Let op hygiëne

-          Houdt 1,5 meter afstand

-          Vermijd zingen en schreeuwen in de openbare ruimte.

-          Volg de aanwijzingen zoals aangegeven, op borden, looproutes , toiletten en  volg de aanwijzingen van onze vrijwilligers.

-          Geef elkaar de ruimte op knooppunten . zoals elkaar niet passeren bij de ingang van het sportpark. 

-          Maak gebruik van de desinfecterende middelen die  bij de ingang van het sportcomplex en de ingang van de kantine worden verstrekt.

-          Bij wedstrijden verplichte registratie

Kantine:

Wat betreft het kantine gebeuren kunnen we  de door de Veste vastgelegde protocollen als basis volgen. De kantine is open op dinsdagavond ,donderdagavond en zaterdag.  We gaan daarnaast op zoveel mogelijk gebruik maken van de buiten ruimte,  het afdak en door het plaatsen van tenten met zitjes. Op wedstrijddagen zal de  verkoop van koffie alleen buiten plaatsvinden en er zal een extra verkooppunt voor bier komen buiten de kantine

Aangezien we een registratie plicht hebben voor het binnen gebeuren zullen bezoekers tijdens wedstrijden reeds bij de ingang van het sportpark naar hun gegevens worden gevraagd. Dit om de doorstroming  in de kantine te bevorderen.

-          Naam

-          Adres

-          Telefoonnummer

-          Mail adres

Buiten wedstrijden van het eerste elftal om moet de registratie aan de bar plaats vinden. Er wordt een verzoek aan het publiek gedaan zoveel mogelijk gebruik te maken van de zitplaatsen.

 

 

Gebruik kleedkamers:

Het gebruik van de kleedkamers bij wedstrijden en trainingen zal eveneens in een protocol moeten worden vermeldt. Jeugd t/m 12 jaar kan ongelimiteerd gebruik maken van de kleedkamers. Boven de 12 jaar en voor senioren geldt max. 5 personen per kleedkamer. Voor deze groepen geldt dat het gebruik van de kleedkamers gefaseerd zal moeten verlopen.  Mocht er meer capaciteit aan kleedkamers zijn dan kan dit worden aangepast.

Douchen senioren:

Voor de senioren geldt dat de douches mogen worden gebruikt op zowel de wedstrijddagen als de trainingen, dit met inachtneming van de 1,5 mtr. regel. Hier geldt tevens max 5 personen per kleedkamer. Elke selectie krijgt op de training een kleedkamer toegewezen, de leiders zien er op toe dat er gefaseerd wordt gedoucht.

Douchen Jeugd:

Jeugd t/m 12 Jaar kan op wedstrijddagen ongelimiteerd douchen echter ouders en leiders hebben geen toegang tot de kleedkamers. Na de trainingen wordt er niet gedoucht.

Voor de oudere jeugd geldt op wedstrijddagen dat de 1,5 mtr. regel in acht moet worden genomen. Dit betekend max. 5 personen per kleedkamer er zal dus gefaseerd moeten worden gedoucht. De leiders zien er op toe dat dit nageleefd wordt. Na de trainingen wordt er niet gedoucht.

Voorbereiding voor  de wedstijd:

Het is  aan te raden om bij wedstrijden en trainingen reeds in tenue op de  club te verschijnen . Voor de wedstijdbespreking  kan eventueel een andere (grotere) ruimte worden gebruikt.

Bezoekende verenigingen

Bezoekende verenigingen moeten enkele dagen  vooraf door de wedstrijdsecretaris over deze maatregelen worden ingelicht. Tevens moet de bezoekende vereniging een lijst met bovenvermelde  gegevens van spelers en begeleiding   verstrekken dit kan op de wedstrijddag worden overhandigd aan de leiders.  De gegevens worden  centraal door het bestuur verzameld en na bepaalde tijd vernietigd.

Bestuurskamer:

De bestuurskamer is voor max. 4 personen toegankelijk. In principe de leiders van de beide verengingen, de scheidsrechter en een bestuurslid. Mocht het nodig zijn dan kan er elders in de Veste  van andere ruimen gebruik worden gemaakt

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht