JO17 bijna klaar voor de voorjaarscompetitie

Op halve kracht werd er in de winterstop doorgetraind in zowel de zaal als op het veld. Met succes werd er deelgenomen aan het winter westerkwartier toernooi. Zaterdag 25 januari werd de eerste veldwedstrijd gespeeld vriendschappelijk in Grijpskerk tegen de JO17/1. De Peendermantsjes spelen een hele sterke eerste helft en zakken daarna iets weg waardoor Grijpskerk ook richting de peendergoalie komt. Strijdlust bij de Peender verdediging zorgt er voor dat ze niet tot scoren komen. Zelf creëren de Peenders een paar hele kleine kansen. Uiteindelijk is het Grijpskerk wat vlak voor rust op voorsprong komt door een foute terug speelbal binnen te schieten. In de rust zet het GP duo de opstelling iets anders neer om een andere speelwijze uit te proberen. Een ieder moest daar wel even aan wennen want het was Grijpskerk wat zorgde voor dreiging en ook wist te scoren. Langzaam aan begon ook Opende weer de aanval te vinden en kreeg ook kansjes en uiteindelijk wisten beide teams meerdere keren te scoren. Met een 3-2 stand floot de arbiter voor het einde van de wedstrijd. De verbeterpuntjes waren duidelijk en kunnen de komende week even bijgeschaafd worden op de training.
Man van de wedstrijd was keeper Stef de Jong, steeds de winnaar in de één tegen één duels. Zaterdag spelen de boys de eerste competitiewedstrijd thuis tegen het wel bekende RWF.