JO17 start competitie met nederlaag

RWF was zaterdag de tegenstander van onze Peendermantsjes. Omdat de twee vorige wedstrijden behoorlijk spannend waren had de knvb een arbiter aangesteld uit een verderop gelegen gehucht. Keurig om negen uur floot de heer E uit S gekleed in het zwart voor het begin van de wedstrijd. Het was Opende wat voetbalde en bij RWF leek het wel of dat ze al lange tijd geen bal hadden geraakt. Flitsende aanvallen maar zonder goals zorgde er voor dat Opende het zich zelf moeilijk maakte. De coach van de readsjes zag dit ook en zette zijn team ook wat anders neer met gevolg dat Opende (vandaag in het blauw) meer aan de bak moest. Zonder veel problemen wisten ze hun doel te verdedigen en weer de aanval te zoeken. En dan eindelijk was het toch raak via de binnenkant van de paal schoot Niels raak en zette zijn ploeg op voorsprong. De arbiter was zo fit dat hij de tijd was vergeten en in de 45e minuut wakker werd geschud door het duo en met gemopper floot voor de ranja break. Tijd voor de coaches om hun team op scherp te zetten en de belangrijke puntjes even te bespreken. Het allerbelangrijkste was dat RWF waarschijnlijk veel feller en fanatieker zou spelen als de eerste helft. En hier bleek niets van gelogen, er werd tempo in de strijd gegooid en felle duels. Knullig balverlies in de voorhoede zorgde er voor dat de Peender verdediging verrast werd en hieruit de gelijkmaker binnen werd geschoten. Opende was aangeslagen en niet veel later werd ook de 1-2 gemaakt door het afstraffen van een verdedigingsfout. Passes kwamen niet meer aan en de werklust werd minder bij de Peenders. Vanaf de kant werden de boys aangemoedigd maar er ging veel fout. Het was in de 73e minuut dat Christian maar eens diep ging en de bal op maat mee kreeg, op kracht slalomde hij langs de reade verdediging en schoot beheerst binnen 2-2. Een punt was verdiend dus dit in ieder geval vasthouden. Maar wederom was er knullig balverlies en als het dan ook echt tegen zit vliegt de derde er ook nog in 2-3. Dit was ook gelijk de eindstand. De eerste helft was voor Opende en de tweede voor RWF, en helaas pakt RWF de drie punten. Als de Peenders met de rust met 3-0 hadden voorgestaan had niemand er iets van kunnen zeggen. De aanvallen waren uit het boekje maar helaas niet verzilverd. Man van de wedstrijd was vandaag Berend. Max keepte een geweldige pot en voetbalde zonder problemen mee bij de JO17. Dit was ook voor Hilko het geval in de duels stond hij zijn mannetje en ook in de opbouw weet hij wat er gebeuren moet. Een ruime voldoende voor de topfitte bijna bejaarde arbiter, de VAR hoefde niet in actie te komen. Volgende week een uitwedstrijd naar Geel Wit in verband met kans op vliegangst heeft het GP duo voor de roeiboot gekozen. De keuze voor de roeiboot is tot stand gekomen omdat een drietal moeders heel enthousiast reageerd om voor vervoer te zorgen. Dus mocht u ons uit willen zwaaien dan verwachten wij u 8 februari op de kade van Holwerd.