Korte winterstop voor vv Opende

Bij vv Opende is de winterstop deze winter maar van korte duur. Mede gelet op het aanstaande EK wordt de competitie al in januari hervat. Dit geldt ook voor de jeugd. De jeugd start op 1 februari haar veldcompetitie weer.

Daarvoor heeft de jeugd iedere week (de kerstvakantie daargelaten) kunnen trainen in sporthal De Veste. Dat dit de techniek van de spelers ten goede komt konden we allemaal aanschouwen tijdens het jaarlijkse Winter Wester Kwartier toernooi. Samen met omliggende verenigingen wordt hierbij een toernooi afgewerkt wat de winterse maanden behelst. Dat er daarbij dit jaar tijd en data tekort is komt mede door de vroege opstart van het voorjaarsseizoen.

 

Zo gaat de jeugd de laatste week van januari al weer starten op het veld om klaar te zijn voor de competitie. Ook in de wintermaanden is de groei van nieuwe leden doorgezet en zo kon het dat er in Leek al met twee kabouterteams werd afgetrapt. In 2020 hopen we als vereniging deze gezonde groei door te zetten.

 

Hierbij zal de hoofdmacht van Opende met een nieuwe trainer aan het nieuwe seizoen aanvangen. Na een drietal seizoenen wordt er afscheid genomen van Marcel Hiemstra. Marcel heeft hierbij het jonge elftal opgewaardeerd tot een top vierdeklasser die in de komende jaren door kan stomen naar de derde klasse. Opende is hierbij achter de schermen al druk bezig om een profiel op te stellen en de trainer te zoeken die de wens en ambitie heeft om samen met VVO op termijn naar de derde klasse te gaan.

 

Potentie is er voldoende en dat laat de jeugd iedere week weer zien. Een stabiel jeugdplan is hiervoor de grondlegger. Samen met de KNVB wordt in het voorjaar het traject “train de trainer” afgesloten om de vrijwilligers die in de jeugd actief zijn ook vanuit het kader de nodige basis mee te geven. Iedereen zet hierbij zijn beste beentje voor en er wordt samen veel energie in gestoken.

 

Ook door de rest van de vereniging gaat het goed. In het kielzog van het eerste elftal laat het verjongde tweede team zien goed mee te kunnen draaien  in de vierde klasse. Op zit moment staat het team van René Sienema en Karel Tjoelker zelfs op de eerste positie. Met deze begeleiding heeft het jonge tweede het plezier terug gevonden en dit is dan ook het hoofddoel van iedere wedstrijd. Plezier maken en samen de schouders er onder te zetten.

 

Het derde elftal speelt lekker mee en hier is naast het plezier en de prestaties ook te zien dat de club in de lift zit. De c-selectie traint 1x per week en meestal wordt hierbij een partij van flink wat bezoekers op de mat gelegd. Geregeld duiken hier de leden van de twee 35+ teams en van het 45+ team op om een balletje mee te trappen.

 

De dames hebben de opgaande lijn ook te pakken. Twee jeugdspelers worden moeiteloos ingepast en er is nog steeds zicht op eremetaal aan het einde van de competitie. Dit eremetaal wisten de 30+ dames ook weer te behalen en ook hier lijkt de toekomst verzekerd.

 

Bij Opende zijn de contributies het laagst van de hele omgeving. Dit komt doordat er vele vrijwilligers worden ingezet. Van barmedewerker tot trainer en van lijnentrekker tot onkruidwieder heeft Opende hierin niet te klagen. De MOP-ploeg zorgt er hierbij voor dat de accommodatie er wekelijks spik en span bij staat. Ook het hebben van vele sub- en overige sponsoren zorgt ervoor dat er bij vv Opende een gezonde basis staat waarvoor de basis is gelegd om de komende jaren op allerlei fronten te gaan oogsten.

 

Opende kijkt dan ook uit naar de tweede seizoenshelft, waarbij in mei het Swieringa-toernooi Opende weer op de kaart zal zetten en de familiedag (13 juni) staat ook alweer gepland. Op 13 juni mogen bewoners uit Opende, pakes en beppes en alle (oud)spelers, sponsoren en vrijwilligers weer gezamenlijk het seizoen afsluiten. De succesformule van (voetbal)spel, attracties en de bbq zullen daarbij ook dit jaar weer de hoofdnoot zijn.

 

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht