Opende uitgebekerd na overwinning op OKVC (2-0

 

Afgelopen zaterdag trad Opende voor de beker aan tegen OKVC, om een ronde verder te komen was men mede afhankelijk van het scoreverloop bij Grijpskerk tegen De Lauwers. Al voor aanvang van de eigen wedstrijd was bekend dat De Lauwers bij rust al met 6-0 achterstond.

Opende gebruikte dit ook niet om haar eigen spel te beïnvloeden. Trainer Wierd Kuipers hamerde op het belang van het eigen spel en dat we na afloop wel zagen wat de andere uitslag bracht.

In de beginfase was het aftasten vanuit beide teams, waarbij na negen minuten de bal op de stip had gekund. Cato de Boer speelde zijn man uit, maar leek hierbij te worden gehaakt. De scheidsrechter kon dit van te grote afstand echter niet waarnemen. Even later werd een voorzet in de zestien van OKVC met een hand beroerd, ook deze maal wuifde de scheidsrechter het weg.

OKVC probeerde aan de hand van Jasper Ludema met snelle aanvallen het spel van Opende te ontregelen. Ludema liet zien dat OKVC aan kwaliteit heeft gewonnen met zijn rentree in Oldehove. Strak regisserend en met een ragfijne passing was hij dan ook de bepalende man bij de ‘Olhoofsters’.

Arnold Oosterbaan liet in de tweede fase van de eerste helft twee mogelijkheden onbenut. Ook de keeper van OKVC liet zien een sta in de weg te kunnen zijn. Na een goede individuele actie van Siemon Kuperus hield hij Kuperus met een goede redding af van scoren.

Net na het half uur brak Opende toch de ban, een prima teruggetrokken bal van Cato de Boer werd door Roan Alssema keurig binnengeschoven. Dezelfde Alssema was in deze fase ontketend en liet de ‘Olhoofsters’ vaak zijn hielen zien. Helaas nog zonder het gewenste vervolg waarbij een poeier net naast de Olhoofster goal het beste resultaat was.

OKVC had hierna ook op gelijke hoogte kunnen komen. Een corner werd prima binnengekopt, waarbij Chiel de Jong met het hoofd, op de lijn, redding bracht.

Kort hierop was het, de in uitstekende vorm verkerende Corwin Westerhof, die met een verwoestend schot de 2-0 wist aan te tekenen.

Kort voor rust kwam de aan OKVC-zijde uitblinkende Ludema goed weg dat zijn natrappen met slechts geel bestraft werd.

In de rust kwamen de eerste signalen vanuit de supportersschare van Opende voorbij dat het bij Grijpskerk tegen de Lauwers uiteindelijk 9-0 was geworden.

De spelers van Opende kregen dit mee en wouden de tweede helft het verschil in doelpunten (3) met Grijpskerk overbruggen, maar hierbij verloor men het zicht op het teamspel. Te onrustig ging men op zoek naar de goal en maakte men vaak de verkeerde keuze in het teamspel.

Hierbij lieten de Olhoofsters ook bij tijd en wijle zien dat ze er het beste nog van wilden maken. Tot scoren kwamen ze deze middag niet. Datzelfde gold in de tweede helft ook voor Opende. Opende probeerde het nog met het inbrengen van een extra spits in de persoon van Daan Vlastuin en even later mocht ook Jarno Westerhof opdraven. Beide mannen kregen ook nog hun kans, waarbij Vlastuin met een afgekeurde goal, wegens vermeend hands, het dichtst bij een treffer was. Het teamspel bleef de tweede helft matig al was het slotakkoord wel weer van Opende.

Daan Vlastuin wist Cato de Boer te bereiken, waarbij deze met een bekeken stift de uitgekomen keeper wist te verschalken. Echter spatte de mogelijkheid, op de lat, in schoonheid uiteen.

Hiermee kwam er een einde aan de wedstrijd en weet Opende dat het niet doorgaat in de beker. Wel kan men terugkijken op een goede oefenperiode. “Maar dit zegt niks”, zei vaste supporter Pieter Hiemstra later op de avond. “We hebben net gezien hoe Heerenveen na een belabberde oefencampagne toch van Willem 2 weet te winnen”.

Voor Opende wacht volgende week de eerste competitiewedstrijd. Dan is Birdaard op het eigen “De Olde Wierden” de tegenstander en kan Opende het spits in de competitie gaan afbijten

 

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht