Opende goed uit de startblokken tegen Birdaard (5-0)

Na een prima voorbereiding wachtte voor Opende afgelopen zaterdag de eerste thuiswedstrijd van de nieuwe competitie. In een treffen die voor rust al beslist bleek (4-0) mocht Birdaard niet klagen dat de scoringsdrift van de Peendermantsjes na rust tot bedaren kwam.

Beide teams lieten in de beginfase verzorgd voetbal zien, waarbij het eerste wapenfeit een indirecte vrije trap voor Opende was. Siemon Kuperus legde de bal breed voor Corwin Westerhof, welke zijn schot uit het doel zag gekopt.

In de zeventiende minuut werd de Birdaard defensie goed onder druk gezet, waarbij Arnold Oosterbaan met een kopbal Siemon Kuperus wist te bereiken. De in uitermate goede vorm verkerende Kuperus mikte meteen raak (1-0).

Tien minuten later speerde Oosterbaan langs zijn tegenstander en bediende Cato de Boer op zijn wenken. De Boer wist wel raad met deze buitenkans en vuurde de bal binnen (2-0).

Het mooiste schot van de middag volgde kort daarna, Cato de Boer lanceerde Kuperus en deze mikte de bal op de kruising.  Kort hierop volgd

Het mooiste schot van de middag volgde kort daarna, Cato de Boer lanceerde Kuperus en deze mikte de bal op de kruising.  Kort hierop volgde alsnog de 3-0 toen Corwin Westerhof defensief geblunder uiterst koelbloedig afrondde.

In de vijfenveertigste minuut kon Oosterbaan de wedstrijd al definitief in het slot gooien, helaas lukte het Oosterbaan niet om het goede voorbereidende werk van Roan Alssema op waarde te schatten. In de blessuretijd volgde alsnog de definitieve ‘knock-down’ vanuit Peender zijde. De Boer werd in de zestien neergehaald, waarna deze de bal zelf, zij het in drie instanties, wist binnen te werken vanuit de toegekende penalty (5-0).

Na rust ging Opende vrolijk verder met aanvallen. Een poeier van Corwin Westerhof spatte uiteen op de handen van de Birdaarder goallie. Kort hierop was het broer Jarno die bij zijn eerste balcontacten de zestien instormde en zijn inzet net niet binnen zag vallen.

Op het uur liet Alssema zijn tegenstander de hielen zien en mocht Birdaard zijn keeper danken dat deze de vrije doorgang belemmerde. Man of the match De Boer legde hierna de bal wederom klaar voor de youngster, waarbij deze de bal, deze keer, net naast schoof.

In de slotfase viel alsnog de verdiende vijfde treffer. Jarno Westerhof wist na een perfecte één-twee met De Boer de bal binnen te pegelen. Hierna had Jarno ook nog een assist kunnen bijschrijven wanneer Henk Veenstra zijn prima voorzet binnen had geknikt. Veenstra schampte echter de bal en deze verdween dan ook net naast de goal.

Al met al een prima partij, waarbij voor Opende het vizier op RWF wordt gericht. Aankomende week gaat men in Friesche Palen op bezoek, waarbij de afstraffing van verleden seizoen nog vers in het geheugen zit.

e alsnog de 3-0 toen Corwin Westerhof defensief geblunder uiterst koelbloedig afrondde.