Opende in tweede helft oppermachtig tegen Surhuisterveen

Opende in tweede helft oppermachtig tegen Surhuisterveen (2-3).

In een midweeks treffen werd de derby tegen en in Surhuisterveen afgewerkt. Prachtige omstandigheden maakten dat het een interessante wedstrijd was om naar te kijken, waarin beide partijen de bal snel rond lieten gaan.

Surhuisterveen en Opende bleken in de eerste helft gewaagd aan elkaar, waarbij beiden wat speldenprikken uitdeelden. De keepers lieten aan beide kanten zien niet te willen capituleren en dit zorgde voor een 0-0 tussenstand.

Na rust kwam de wervelwind van Opende op stoom. Een spervuur van veelal schitterde aanvallen kwamen op de Feanster veste af. De eerste was meteen raak. Een combinatie via de gebroeders Eddy Oosterbaan en Arnold Oosterbaan belande bij Maik Nitschkowsky, welke de bal beheerst binnenkrulde.

Net bekomen van de eerste tegentreffer schoot de ontketende Corwin Westerhof de bal snoeihard op de paal. In de volgende aanval werkte Westerhof, met een beheerste knal, op aangeven van Nitschkowsky binnen.

Even later mocht Westerhof aanleggen voor een vrije trap. Waar Westerhof afgelopen zaterdag al raak mikte, daar kon het massaal opgekomen Peender publiek nu wederom juichen (0-3).

Opende was in deze periode heer en meester en Surhuisterveen kon alleen maar afwachten hoe hoog de score nog op zou lopen. Een kopbal van Nitschkowsky werd van de lijn gehaald, wat daarna ook nog gebeurde met een gedeeld schot van Cato de Boer en Nitschkowsky.

In het laatste kwartier ging de Peender storm liggen. Twee onachtzaamheden zorgden er zelfs voor dat Surhuisterveen het duel nog met een minimaal verschil wist af te sluiten. Bij een snel genomen vrije trap was de rechtsback van Surhuisterveen allert en met een prachtig wippertje wist hij Joep van de Haar te verschalken. In de slotfase wist Wesley de Vries met een prachtige kopbal de eindstand van 2-3 op het scorebord te brengen.

“Een wedstrijd met veel perspectief, al moeten we in het laatste kwartier veel slimmer zijn”, aldus verzorger Geert Wassenaar. Aankomende zaterdag wacht Opende wederom een mooie krachtmeting. Dan staat er een derbykraker op het bekerprogramma en komt Grijpskerk naar de Olde Wierden. Aanvang 14.30 uur.

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht