Opende JO17-1 begint langzaamaan vorm te krijgen!!!

In het eerste gedeelte van de voorbereiding stonden er naast de vele trainingen nog een tweetal oefenpotjes op het programma. Zowel in Drogeham als in Zwaagwesteinde werd er van de lokale helden gewonnen en kwamen de “minpuntjes” ook aan het licht. Deze zijn uitvoering besproken en op het trainingsveld is er hard aan de eerste verbeteringen gewerkt.

 

Een goede, lange en succesvolle beker campagne is al eerder vertoond en om dit te herhalen zal er in de komende periode richting start van de competitie de basis moeten worden gelegd. Vandaag was dan ook de 1e horde te nemen en werden de boys verwacht in Garyp. Om 12.00 uur werd er afgetrapt en al snel waren er de echte serieuze kansen en binnen het kwartier was er al 2x gescoord door de Peenders. Even een dipje voorin en wat onachtzaamheid achterin bracht de spanning even terug, maar kort voor rust was het wel definitief beslist. Met een geruststellende 4-1 voorsprong kon de kleedkamer opgezocht worden.

 

De thuisploeg had het na rust even anders neergezet en het duurde even tot dat de openingen weer werden gevonden. Maar nadat de eerste goal weer was gemaakt, volgde er in een korte periode vele kansen. De score had vandaag ver kunnen oplopen als er toch wat betere keuzes waren gemaakt. Iets wat weer mee kan worden genomen naar het trainingsveld. Uiteindelijk wisten de Peenders ook in het 2e bedrijf 4x te scoren en stapte men met een 8 – 1 overwinning van het veld.

 

De technische staf was na afloop uiteraard tevreden met het resultaat, maar onderling heerst er nog wel wat ruis op de lijn… Volgens zeggen was er bij de warming up een bal spoorloos verdwenen in het struikgewas en in de daarop volgende zoektocht werd er een vrouwelijke bosbewoner terug gevonden die daar op de bus stond te wachten…… Volgens eerlijke vinder van Doezum was deze al 10 jaar de weg kwijt… En die bal, die was niet verdwenen… Vanuit de meegereisde supporter schare werden de vele Pakes dan ook aangesproken op het gedrag van het technisch trio…

 

Volgende week staat er een mooie uitdaging op het programma voor de boys. Dan komen de dames van Harkemase Boys MO19 richting ons sportpark. Onder leiding van Jos Miedema spelen deze dames komend seizoen op landelijk top amateur niveau bij de dames. Om op tijd in vorm te geraken zijn deze dames voor de beker ingedeeld bij de jongens. Aftrap staat gepland voor 10.30 uur!!

 

“Read wyt en gek, forza Peenders!!!!
“De Peendergoal(s) werden vandaag over de lijn gewerkt” door: Niels de Jong (3x), Christian van Doezum (1x), Ide de Jong (1x), Maurice Postma (1x), Erwin de Ross (1x) en Johan Terpstra (1x

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht