Opende JO17-1 haakt aan!!!

Sinds de mooie overwinning op hoofdklasser Be Quick Dokkum leek het even mis te gaan voor de
Peenders. Er volgde een nederlaag in een oefenpotje tegen hoofdklasser Grootegast en vanwege
uiteenlopende perikelen werd de geplande competitie start met 2 week verschoven, waardoor
ineens de competitie een “Europees” karakter kreeg met 4 wedstrijden binnen 11 dagen tijd.
Vorige week woensdagavond was het de eerste wedstrijd in deze serie en moest er op eigen veld
aangetreden worden tegen Gorredijk. Waar we normaliter een fris en fruitig Opende zien wou het
deze avond niet echt lukken. Het waren de gasten die al vlot een 2 – 0 voorsprong pakten en
uiteindelijk de limobreak wisten te halen met een 1 – 3 voorsprong. De Peenders wisten zich terug
te knokken in de wedstrijd en even leek het er op dat het toch nog goed zou komen. Helaas was het
kort voor tijd Gorredijk die uit een counter de marge weer op 2 bracht en daarmee de winst
definitief binnen hengelden. Een valse start dus met een 4 – 2 thuisnederlaag voor de Peenders.
De zure smaak van deze midweekse nederlaag kon al snel weggespoeld worden aangezien de lokale
helden van Oldeholtpade JO17 3 dagen later het Peender sportpark kwamen bezoeken. Dit werd een
wedstrijd met twee gezichten voor de Peenders. Een 1 e helft waarin zeer matig werd gespeeld, een
achterstand ternauwernood voor rust gerepareerd kon worden, werd gevolgd door een 2 e helft waar
we het ware Peen weer konden zien. Snel en vlot combinerend werd de marge vergroot en wist men
uiteindelijk met een 6 – 2 overwinning de eerste drie-punter in de competitie te pakken.
Afgelopen maandag was er dan even tijd voor een lichte herstel- en uitloop training, want het
volgende potje diende zich al weer aan. Op het moment dat er een ene “F. de B.” debuteerde als
bondscoach van Oranje stond het JPG-trio gewoon op het Peender hoofdveld voor de 3 e
thuiswedstrijd in 7 dagen. Oosterwolde had in eerder stadium op het allerlaatste moment af moeten
zeggen en als tegenprestatie werd deze wedstrijd in de Peender arena gespeeld. Na een wat flets
begin waren het de Peenders die de wedstrijd naar zich toe trokken. Er werd redelijk gespeeld en
er waren meer dan genoeg mogelijkheden om de score te openen. Een unicum diende zich aan,
want hoe mooi en groot de kansen ook waren, voor het eerst dit seizoen werd er voor de break niet
gescoord…… Na rust werd de voorsprong wel snel gepakt, maar ook al weer vlot weggeven. Je zag
de frustratie her en der over het missen van de kansen, maar als je er zoveel creëert valt er vanzelf
eentje binnen… Uiteindelijk viel 10 minuten tijd voor tijd dan ook de verlossende treffer en kon er
weer een overwinning gevierd worden. Al zal het in huize de Jong nog wel even gesputterd hebben…
De jongste maakte er 2 deze avond en de oudste vergeet het liefst de slotminuut voor open goal…
Zoals bekend mag er vanwege de corona perikelen die er tegenwoordig heersen geen publiek meer
aanwezig zijn bij de thuiswedstrijden. Voor de boys een gemis gezien hun grote supporters schare.
Maar ook namens de boys kunnen we het zeer waarderen dat het grote “Pake legioen” her en der
verspreid langs de hekken veel moeite doen om een glimp van hun favorieten op te vangen!!
Komende zaterdag mogen de boys aantreden in en tegen Kollum om daar de 4e wedstrijd binnen 11
dagen af te werken. Na de valse start, lijken de boys de aansluiting voorlopig weer gemaakt te
hebben en wil men dit in Kollum graag een passend vervolg geven!!