Opende JO17-1 met overmacht door naar volgende ronde beker!!!

 

Voor het eerst in dit nieuwe seizoen stond er een thuiswedstrijd op het programma voor de Peenders. Na de ruime overwinning van vorige week, kon vandaag al de volgende ronde van de beker woren bereikt. Wel moest er dan gewonnen worden van de landelijk spelende MO19 dames van Harkemase Boys.

 

Vooraf was het toch een beetje onbekend allemaal. Wat moet en kun je verwachten van deze dames?? Her en der was er wat onderzoek gedaan, maar het plan was al snel gesmeed door de technische staf. Gewoon doen wat we anders ook altijd doen, winnen!!

 

De boys deden blijkbaar onverstoorbaar hun warming up, maar kort voor aanvang stond de gehele selectie toch nog even voor de spiegel om de haartjes goed te doen…… Direct na het 1e fluitsignaal waren het de Peenders die zich laten gelden. De eerste 2 kansen werden onbenut gelaten, maar na 3 minuten was de 1e treffer een feit. In de resterende deel van de 1e helft lieten de boys een aantal leuke aanvallen zien en waren er voldoende kansen om te scoren. De dames van Harkema deden wat ze konden en lieten zien dat er bij vlagen best leuk gevoetbald kan worden, maar tegen deze Peenders was het niet voldoende. Met uiteindelijk een 3 – 0 voorsprong werd de kleedkamer opgezocht om het praatje van het JPG-trio aan te horen.

 

Blijkbaar had dat de nodigde uitwerking gehad want in no time was het 2x raak voor de Peenders en was het helemaal gedaan. Er werden nog een aantal fraaie kansen gemist en zo nu en dan raak geschoten. Bij 8 – 0 voorsprong was het voor de sterk fluitende Harold Smit genoeg en floot hij voor het einde. Waar het JPG-trio met de boys de overwinning en daarmee plaatsing voor de volgende ronde beker vierde was de “har(ry)de kern” weer even kritisch als altijd. “Leuk al die fraaie goals, maar jullie hebben wel heel veel kansen gemist… Dat mag in de competitie straks niet meer voorkomen…”

 

Vanwege verschuivingen in het competitie programma zijn de boys de komende periode vrij en wordt er druk gezocht naar enkele tegenstanders voor een oefenwedstrijd. De eerste officiele wedstrijd staat voor 26 september op het programma. Dan mogen de boys het opnemen tegen de lokale helden van Oosterwolde JO17-1.

 

“Read wyt en gek, forza Peenders!!!!
“De Peendergoal(s) werden vandaag over de lijn gewerkt” door: Ide de Jong (3x) Niels de Jong (3x) en Maurice Postma (2x

 

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht