JO11-1 schiet uit de startblokken

 

 

Nadat we door de Corona-maatregelen in maart helaas het veld moesten ruimen kunnen we gelukkig weer (zolang het duurt) iedere week onze kunsten vertonen op de velden.

Tijdens de noodgedwongen break kon er aan het eind van vorig seizoen gelukkig wel weer getraind worden en mochten er ook nog een aantal onderlinge (mix)toernooitjes gespeeld worden.

In augustus is de JO11-1 gestart aan haar voorbereiding, waarbij meteen al duidelijk werd dat er veel voetbal in deze ploeg zit. Tijdens de eerste trainingen lag de focus op het technische spel en de balbeheersing, daarna werd al weer snel overgegaan tot veel 1 tegen 1 partijtjes en ook het passen-doordribbelen en bewegen staat veel op het programma. Doordat Opende ook de beschikking heeft over een JO11-2 is er besloten om gezamenlijk de donderdagtraining te doorlopen, waarbij wordt afgesloten met een groot wedstrijdecht partijspel.

Al tijdens het eerste toernooi bleek dat de sterren van coaches Tony Spa en Lubbe Klaver rijzende zijn.  Alle duels werden hierbij winnend afgesloten.

Vervolgens werd er midweeks geoefend tegen RWF. Dit team heeft alleraardigste voetballers maar de Peendermantsjes bleken met flitsend combinatievoetbal het betere team. In een wervelende show werd er met maar liefst 16-5 gewonnen.

Het eerste competitietreffen tegen Harkemase Boys bleek dit een goed vervolg te krijgen. Opende bleek goed opgewassen tegen deze fysiek sterke tegenstander en deed waar het goed in is. Het balletje werd snel overgespeeld en het tikkie-takkie spel konden de Harkieten al snel niet meer bijbenen. Het lukte Opende dan ook om wederom een monsterscore neer te zetten (14-2).

De komende weken zullen in het teken staan van het verder brengen van het positiespel en zullen er op de training naast het opdoen van nog meer technische bagage,  kleine partijtjes 2 tegen 1 , 2 tegen 2 en 3 tegen 2 te bewonderen zijn. Uiteraard hoopt de technische staf dat de goede lijn hiermee in de competitiee wordt doorgetrokken.

De rijzende sterren van JO11-1 zijn: Finn van der Veen, Lars Oostra, Ruben Spa, Milan Klaver, Laurens Nijboer, Jesse Dam, Jurre de Bruin, David Graansma  en Hendrik Vlastuin

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht