Opende komt goed uit Corona-break

Na vijf maanden was het dan weer zover. In Veenhuizen trof Opende een makkelijk voetballende tegenstander. De derdeklasser was echter niet opgewassen tegen de Peender dadendrang.

Waar Veenhuizen goed verzorgd spel op de mat bracht, daar ontbrak het aan de eindfase en juist daarin bleek Opende stukken effectiever.

Opende probeerde het via pijlsnelle openingen met Corwin Westerhof, Arnold Oosterbaan, Erwin Henstra en Patrick Pot. Veenhuizen had het hier lastig mee, maar bleken aan de bal sterk.

Na 25 minuten was er het eerste Peender Doelpunt. Een voorzet van Henk Veenstra werd snoeihard door Oosterbaan binnengekopt.
Opende ging door en dit resulteerde in de 37’ste minuut in de tweede treffer. Een uittrap van Joep van de Haar werd door Veenstra verlengd en de in de ruimte opgedoken Corwin Westerhof wist hier wel raad mee (0-2).

Opende gebruikte de wedstrijd om de gehele selectie minuten te laten maken. Iedere fitte speler speelde een uur en dat was onder de broeierige omstandigheden een extra luxe.

In deze wedstrijd debuteerde naast Van de Haar ook Chiel de Jong in het Peender tenu. Hij liet zien zijn mannetje te staan en regelmatig met goede (cross)passes te strooien.

In de tweede helft was Veenhuizen veelvuldig aan de bal, maar behoudens een bal op de paal en een rebound die in de handen van Van de Haar verdween, leverde dit geen gevaar op.

Opende zette in de laatste tien minuten aan voor een slotoffensief. In de 82’ste minuut opende Cato de Boer op “youngster” Roan Alssema. Alssema bleef koel en verschalkte de keeper met een schuiver.

Het slotwoord kwam van de voet van Jarno Westerhof. Hij werd vrijgespeeld door broer Corwin en zette de 0-4 eindstand op het scorebord.

“Een nuttige eerste oefenwedstrijd”, was de kalme samenvatting van Wierd Kuipers.

Aanstaande zaterdag treed Opende aan in De Wilp tegen de Wilper Boys. Deze nieuwbakken derdeklasser is de tweede oefenpartner in de voorbereiding. De wedstrijd start om 17 uur.